Administraţia Biden suspendă acordurile de azil decise de Trump cu El Salvador, Guatemala şi Honduras

Eduard Pascu |
Data publicării:

Administraţia preşedintelui Joe Biden a anunţat sâmbătă suspendarea imediată a acordurilor de azil din perioada preşedinţiei lui Donald Trump cu El Salvador, Guatemala şi Honduras, într-o încercare de a anula politicile de imigraţie radicale ale predecesorului său republican, relatează Reuters.

Statele Unite au "suspendat şi iniţiat procesul de reziliere a acordurilor de cooperare în domeniul azilului cu guvernele din El Salvador, Guatemala şi Honduras ca un prim pas concret pe calea către un parteneriat şi o colaborare sporite în regiune, trasată de preşedintele Biden", subliniază într-un comunicat secretarul de stat american Antony Blinken, transmite Agerpres.

Aşa-numitele acorduri privind "terţe ţări sigure", semnate în 2019 de către administraţia Trump şi state din America Centrală, obligă solicitanţii de azil din regiune să caute mai întâi refugiu în acele ţări înainte de a aplica în Statele Unite.

În pofida acestei iniţiative controversate a lui Trump de a-i descuraja pe imigranţii ilegali din America Centrală - care constituie o mare parte a migranţilor reţinuţi la frontiera dintre SUA şi Mexic - aceste politici nu au fost niciodată puse în aplicare cu El Salvador şi Honduras, a indicat sâmbătă Departamentul de Stat.

Transferurile în temeiul acordului dintre SUA şi Guatemala au fost întrerupte de la jumătatea lunii martie 2020 din cauza pandemiei de coronavirus, adaugă comunicatul.

Măsurile anunţate sâmbătă intervin după ce Biden a făcut publice săptămâna trecută o serie de măsuri pentru revizuirea sistemului de imigraţie din SUA, inclusiv crearea unui grup de lucru pentru reunirea familiilor separate la frontiera dintre SUA şi Mexic şi a unui altuia pentru creşterea plafonului anual de refugiaţi. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel