Aderare Suedia și Finlanda la NATO. Președintele croat, anunț privind votul său

Anca Murgoci |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele croat Zoran Milanovic a făcut un anunț privind votul său în ceea ce privește aderarea Suediei și Finlandei la NATO.

Zoran Milanovic a declarat că va bloca admiterea Suediei și Finlandei la summitul NATO de la Madrid, dacă el va fi cel care va reprezenta Croația, după ce inițial și-a exprimat opoziția față de posibila aderare a celor două țări la NATO, anunță Euractiv.

 

 

„În calitate de șef al statului reprezentant al Croației la summitul NATO, voi uza de dreptul de veto asupra admiterii, dacă summit-ul se va desfășura la acest nivel”, a fost declarația făcută de Milanovic, a relatat Jutarnji List, partener al EURACTIV.

 

Milanovic nu este sigur că îl va putea convinge pe ambasadorul croat să-i împărtășească poziția pe marginea acestui subiect

 

 

Dacă deciziile vor fi luate la Consiliul Nord-Atlantic de către ambasadorii NATO, Milanovic a spus că nu este sigur că îl va putea convinge pe ambasadorul croat să fie pe aceeași poziție cu el.

„Voi vâna fiecare suflet păcătos al fiecărui parlamentar care va vota favorabil acestei aderări, asemenea diavolului”, a zis Milanovic.

Parlamentul croat este de așteptat să susțină cererea Suediei și Finlandei. Singurul obstacol ar putea fi dreptul de veto al președintelui, la summit.

În Croația, legea spune că președintele este comandantul suprem al armatei și are un cuvânt de spus în politica externă. Premierul Andrej Plenkovic reprezintă în mod regulat Croația la summiturile UE, iar președintele Milanovic poate și a reprezentat Croația la astfel de evenimente înainte.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel