Actul de acuzare a lui Donald Trump a ajuns în Senatul american

Eduard Pascu |
Data publicării:

Camera Reprezentanților SUA a transmis luni Senatului actul de punere sub acuzare a lui Donald Trump, deschizând astfel calea unui proces privind presupusul rol al fostului președinte în atacul asupra Capitoliului.

Dosarul care cuprinde un singur articol - în care Trump este acuzat că a incitat o insurecție la Capitolul SUA pe 6 ianuarie - a fost predat secretarului Senatului, transmite Anadolu.

"Mâine, senatorii vor fi învestiți în funcția de judecători și jurați în proces, iar Senatul va emite citația pe numele lui Donald Trump", a declarat liderul majorității Senatului, Chuck Schumer.

Trump este acuzat că a incitat susținătorii săi la asaltul asupra Capitoliului.

Camera a votat pe 13 ianuarie pentru a-l acuza pentru presupusul său rol în incident, făcându-l pe Donald Trump primul președinte american care a fost acuzat de două ori în timpul mandatului său.

Senatul are nevoie de 67 de voturi pentru a-l condamna pe Trump, ceea ce înseamnă că 17 republicani ar trebui să voteze împotriva lui Donald Trump împreună cu 50 de senatori democrați pentru a începe procesul.

O condamnare a Senatului l-ar putea împiedica Trump să mai ocupe din nou funcția.

Violențele din timpul asaltului asupra Capitoliului s-au soldat cu cinci oameni morți și zeci de răniți.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel