Activişti pentru drepturile omului, arestaţi în Egipt

S.I. Catalin / 02 noi 2018 / 09:00

Cel puţin 19 activişti pentru drepturile omului - opt femei şi 11 bărbaţi - au fost arestaţi în Egipt, a anunţat joi organizaţia Amnesty International.

Avocatul Abdel Moneim Abdel Maqsoud, care a relatat despre mai multe arestări efectuate în zorii zilei, a declarat agenţiei France Presse că persoanele reţinute urmează să fie prezentate procurorilor în următoarele ore, citată de AFP.

,,Oricine îndrăznește să vorbească în prezent despre încălcările drepturilor omului în Egipt este în pericol", a declarat Najia Bounaim directorul Amnesty International .

Valul de arestări a determinat suspendarea activităţii unei organizaţii neguvernamentale locale, Comisia Egipteană pentru Drepturi şi Libertăţi (ECRF), care a menţionat ,,climatul ostil" faţă de societatea civilă, predominant în prezent în Egipt, precizează Amnesty.

Printre cei arestaţi se află Hoda Abdelmoneim, o avocată în vârstă de 60 de ani. Forţele de securitate au intrat în forţă în locuinţa ei, pe care au devastat-o, apoi au luat-o pe femeie şi nu se ştie unde au dus-o, arată aceeaşi sursă.

Arestările au vizat şi mai mulţi apropiaţi ai Fraţilor Musulmani, printre care şi fiica lui Mohamed Khairat al-Shater, unul din liderii Fraţilor Musulmani.

Reprezentantul acestei organizaţii, Mohamed Morsi, a fost ales preşedinte al Egiptului în 2012. El a fost răsturnat de la putere de armată, al cărei comandant la acea vreme, Abdel Fattah al-Sissi, a devenit şef al statului în 2014. Regimul acestuia a reprimat sever mişcarea musulmană.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy