Acțiune politică în Rusia pentru demiterea lui Putin. Șalaru: S-a spus că zilele lui Putin sunt numărate. Acuzele vizează pierderea războiului

Piațeta Regelui Mihai din București, în imediata apropiere a ambasadei Rusiei în România, unde a fost deschisă anul trecut expoziția în aer liber ”Stop the War (in Ukraine)” sau cum a fost numită către organizatori și artiști - „Operațiune Artistică Speci
Piațeta Regelui Mihai din București, în imediata apropiere a ambasadei Rusiei în România, unde a fost deschisă anul trecut expoziția în aer liber ”Stop the War (in Ukraine)” sau cum a fost numită către organizatori și artiști - „Operațiune Artistică Specială”! Foto: Agerpres

În aceste zile pe rețelele de socializare și în presa internațională a făcut vâlvă o informație potrivit căreia un număr de conslieri locali din Sankt Petersburg cer demisia președintelui Valdimir Putin ca urmare a angajării Federației Ruse în războiul din Ucraina.

Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării la Chișinău și un foarte bun cunoscător al actualei arhitecturi de securitate, atrage atenția unei nuanțe care schimbă întreaga ecuație: Criticii președintelui rus nu cer demisia lui Putin pentru ca a angajat Rusia în război, ci reprezintă o latură radicală politică care acuză Kremlinul că pierde războiul și solicită astfel mobilizarea generală și un război total.

„Petiția semnată de mai mulți consilieri locali care-i cer demisia lui Putin a făcut senzație și mulți au prezis că zilele lui Putin sunt numărate. Dar dacă ești mai atent o să vezi că acești “curajoși” îl acuză pe Putin că pierde războiul din Ucraina și cer decretarea mobilizării generale”, precizează Anatol Șalaru, într-o postare pe pagina personală de Facebook.

 

Înlocuirea lui Putin cu un lider european și civilizat, o utopie. „Singura soluție este victoria Ucrainei”

 

Fostul ministru unionist al Apărării atrage atenția că e „o greșeală să credem că Putin va fi înlocuit cu un lider civilizat, pro-european, care va retrage armata din Ucraina, Republica Moldova și Georgia, va recunoaște greșelile și crimele comise de Kremlin și va înceta sa susțină terorismul International și regimurile dictatoriale”.

„In istoria Rusiei nu se cunoaște un asemenea precedent și nu cred intr-un asemenea scenariu. Unica soluție este victoria Ucrainei și demilitarizarea totală a Rusiei”, a conchis Anatol Șalaru.

 

Rușii au fost luați prin „surprindere” de ofensiva din Harkov

 

Amintim că în urma unor contraofensive fulgerătoare în sud (Herson) și pe direcția nord-est (Harkov), ucrainenii au reușit să preia inițiativa și să avanseze nesperat de mult.

Forțele de ocupație ruse s-au axat pe pregătirea ofensivei ucrainene în sud, neglijând Harkovul, punct în care Ucraina a reușit ruperea frontului. Pentru a evita încercuirea rușii s-au retras în grabă. 

În presa mainstream rusă nu se precizează nimic despre acest lucru, doar un comunicat sec al Ministerului Apărării de la Moscova care spune că forțele sale s-au „regrupat” pentru a continua ofensiva în Donețk.

Cert e că în est ucrainenii au recucerit orașele Kupiansk și Izium, puncte strategice care au fost cucerite de ruși cu pierderi mari în ceea ce privește resursele și factorul uman, în urma unui asediu de aproape o lună.

Recucerirea acestor orașe strategice pun momentan punct planului rus de a „elibera” întregul Donbas și deschid ușa pentru recucerirea Severodonețkului, și ulterior a Lysychanskului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel