Acord saudito-iranian pentru reluarea activității atașaților militari la ambasadele lor din Teheran și Riad

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Iran / pexels, Lara Jameson
Iran / pexels, Lara Jameson

Arabia Saudită și Iranul au convenit să reia activitatea atașaților militari la ambasadele celor două țări la Teheran și Riad.

În cadrul unei întâlniri care a avut loc miercuri între locțiitorul șefului Statului Major General al Forțelor Armate iraniene, generalul de brigadă Aziz Nasserzadeh, și viceministrul saudit al Apărării, Talal Abdullah Al-Otaibi, în capitala Rusiei, Moscova, în marja Expoziției militare pentru industriile de apărare, Arabia Saudită și Iranul au convenit să reia activitatea atașaților militari la ambasadele celor două țări la Teheran și Riad.

Atașatul militar al Iranului la Moscova a declarat că, în cadrul întâlnirii, cele două părți și-au subliniat voința de a implementa recentul acord de reluare și dezvoltare a relațiilor, în conformitate cu interesele celor două state, dar și cu ale țărilor din regiune și ale lumii islamice.

Oficialii militari iranieni și saudiți au subliniat importanța rolului forțelor armate în acest proces și necesitatea continuării discuțiilor pentru a ajunge la un plan și o foaie de parcurs adecvate în acest domeniu.

Un alt eveniment recent, în direcția refacerii relațiilor bilaterale saudito-iraniene, este prima vizită în Arabia Saudită de la semnarea acordului de la Beijing în martie, a ministrul iranian de externe, Hossein Amir Abdollahian, care a sosit joi la Riad. Presa saudită a confirmat că ambasadorul iranian în Regat își va începe îndatoririle la Riad ca urmare a acestei vizite.

Pe 10 martie, Arabia Saudită și Iranul au semnat un acord sponsorizat de China pentru reluarea relațiilor diplomatice dintre cele două țări, după o pauză de aproximativ 7 ani.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel