Acestea sunt dronele din Belarus - Lukașenko a venit în inspecție. ”Echipamente similare există doar în SUA”

Foto: Canalul de Telegram al lui Lukashenko, „Pul Pervogo”.
Foto: Canalul de Telegram al lui Lukashenko, „Pul Pervogo”.

Aleksandr Lukașenko a mers să inspecteze cele mai noi și moderne echipamente produse de industria militară a Belarusului.

Președintele Belarusului a vizitat terenul de antrenament Obuz-Lesnovsky din regiunea Brest, unde angajații companiei belaruse producătoare de armament „DerzhKomvoiskProm” i-au arătat vehicule aeriene fără pilot și alte echipamente militare fabricate în Belarus,  potrivit agenției de știri din Belarus „BELTA”.

De asemenea, imagini de la eveniment au fost postate pe canalul de Telegram al lui Lukashenko, „Pul Pervogo”.

 

”Vom vinde oricui cumpără”

Aflat într-o vizită de lucru, care amintește de perioada comunistă, Lukașenko a inspectat sistemele aeriene fără pilot care sunt în serviciul forțelor armate. Dictatorului i s-au arătat și echipamente sunt în curs de testare sau care au fost predate armatei pentru operațiuni de probă.

Președintele a vrut să știe cât de repede pot fi operaționalizate echipamentele expuse și armele și a adăugat: ”Vom vinde oricui cumpără”.

Dictatorul a ținut să precizeze că „nu este de dorit ca modelele noastre să lupte în Ucraina”, pentru că ei „sunt în continuare un popor”.

Au fost expuse sisteme optoelectronice pentru protecția frontierelor și a infrastructurii, arme laser și electromagnetice, un sistem robotizat de incendiu și vehicule de luptă și recunoaștere, un transportor blindat modernizat,dar și un tanc T-72BM2, dotat cu protecție împotriva sistemelor de rachete antitanc, scrie Belta.

Propagandiștii lui Lukashenko s-au grăbit să explice echipamentele „nu au egal în lume”, iar „echipamente similare există doar în SUA, dar eficiența sa este mult mai mică”.

Propagandiștii regimului susțin că echipamentele pe care Lukașenko le-a inspectat au încorporată tehnologie de ultimă oră. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel