Accident aviatic în Coreea de Sud: Un F-16 american s-a prăbușit în timpul unui zbor de antrenament. Pilotul a reușit să se catapulteze

Un F-16 Fighting Falcon al Forțelor Aeriene zboară deasupra bazei aeriene Kunsan, Coreea de Sud, 15 noiembrie 2023. (Jovan Banks/US Air Force)
Un F-16 Fighting Falcon al Forțelor Aeriene zboară deasupra bazei aeriene Kunsan, Coreea de Sud, 15 noiembrie 2023. (Jovan Banks/US Air Force)

Un avion de luptă american F- 16 s-a prăbușit luni în Coreea de Sud, în timpul unui zbor de antrenament de rutină.

Un F-16 Fighting Falcon al Forțelor Aeriene s-a prăbușit luni dimineață în largul coastei de vest a Coreei de Sud, conform 8th Fighter Wing. 

Pilotul a fost salvat după ce s-a catapultat atunci când aeronava s-a confruntat cu o situație de urgență în timpul zborului, la ora 8:43 a.m., au spus forțele aeriene americane staționate în Coreea de Sud.

Pilotul a fost salvat în Marea Galbenă de paza de coastă sud-coreeană și s-a întors la Baza Aeriană Kunsan, a anunțat 8th Fighter Wing, într-un comunicat.

Cauza urgenței este în curs de investigare, se arată în comunicat.

Comandantul unității, colonelul Matthew Gaetke, a spus că este recunoscător pentru recuperarea pilotului și că starea acestuia este bună, se arată în comunicat.

Baza aeriană Kunsan situată în orașul Gunsan de pe coasta de vest a Coreei de Sud este una dintre cele două baze aeriene principale folosite de armata americană în țară. La Kunsan operează aproximativ 30 de avioane F-16.

Incidentul are loc la 7 luni după ce unul dintre avioanele F-16 ale 8th Fighter Wing s-a prăbușit pe câmpul unui fermier din apropierea bazei aeriene Osan, la 30 de mile sud de capitală, pe 6 mai.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel