Academia Forţelor Aeriene Henri Coandă: Șef de promoţie, o fată

Ceremonia de absolvire şi acordarea gradului de sublocotenent promoţiei 2018 a Academiei Forţelor Aeriene ''Henri Coandă'', denumită ''Centenarul Marii Uniri'' a  avut loc, vineri, în Piața Sfatului din Brașov.

Cei 80 de absolvenţi au fost înaintaţi în primul grad de ofiţer, în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, care i-a felicitat urându-le succes în cariera de ofiţeri ai unei structuri de elită a armatei române.

''Suntem aici la un eveniment emoţionant, evenimentul absolvirii unei noi generaţii de tineri a cursurilor Academiei Forţelor Aeriene ''Henri Coandă''. În primul rând aş vrea să-i felicit pe absolvenţi pentru avansarea în grad. Să preţuiţi faptul că de azi sunteţi cei mai tineri ofiţeri ai armatei române. De aici, de pe băncile Academiei Forţelor Aeriene au plecat spre armata română şi spre forţele aeriene cadre foarte bine pregătite, care azi sunt comandanţi, şefi de unităţi şi de mari unităţi, care comandă structuri în marile teatre de operaţii şi avem numai cuvinte de laudă şi de apreciere la adresa lor.

Sunteţi ofiţeri ai unei structuri de elită ai armatei române-forţele aeriene. Sunteţi cei care urmează să comandaţi, dar şi să folosiţi tehnica actuală şi cea care urmează să intre în dotarea forţelor aeriene. Voi sunteţi specialiştii de marcă, cei care veţi beneficia de noile dotări care sunt în programele de înzestrare şi de modernizare ale armatei noastre. Voi sunteţi cei care veţi fi chemaţi să apăraţi spaţiul aerian al ţării, dar şi să participaţi împreună cu partenerii noştri din NATO la misiunile din teatrele de operaţii, care nu sunt puţine. Am toată încrederea că veţi îndeplini cu cinste şi dăruire misiunile care vă vor fi încredinţate'', a afirmat Mircea Duşa.

Comandantul şi rectorul Academiei Forţelor Aeriene ''Henri Coandă'', comandor conf.univ.dr. Gabriel Răducanu, i-a felicitat la rândul lui pe absolvenţi, precizând că este foarte emoţionat fiind prima promoţie de absolvenţi de când este rectorul instituţiei de învăţământ.

''Nu pot să ascund emoţia absolvirii primei promoţii cu care am împărţit bucuriile şi realizările proaspătului meu mandat de comandat şi rector al Academiei Forţelor Aeriene ''Henri Coandă''. Pentru a construi emblematic acest eveniment, care va rămâne în memoria afectivă a absolvenţilor instituţiei noastre, acest discurs adresat din suflet şi cu emoţie la încheierea anului de studiu şi al unei serii de pregătiri, ar trebui să ne întoarcem şi la modelele care în urmă cu 100 de ani au luptat pentru întregirea naţională şi ulterior au consolidat statul român. Momentele luminoase ale istoriei noastre să vă lumineze parcursul carierei să nu uitaţi că v-aţi format în oraşul în care limba română s-a aşezat în propria matcă, să nu uitaţi că aţi fost înaintaţi la gradul de sublocotenent al armatei române la împlinirea primei sute de ani de istorie comună. Mult succes în cariera viitoare tuturor'', a spus rectorul Academiei Forţelor Aeriene.

Fetele, șefe de promoție

Din cei 80 de absolvenţi, 32 sunt fete, iar la şase din cele şapte specializări: aviaţie naviganţi pilot de avion, aviaţie naviganţi pilot elicoptere pentru MAI, controlor trafic aerian, controlor trafic nenaviganţi, artilerie şi rachete antiaeriene forţe aeriene şi forţe terestre, radiolocaţie, război electronic în aviaţie şi apărare antiaeriană, şefi de promoţie au fost fete.

Şefa promoţiei 2018 a Academiei Forţelor Aeriene ''Henri Coandă'' este Ciotină Maria Narcisa, care a absolvit cu media 9,74. Ea a urmat specializarea război electronic în aviaţie şi apărare antiaeriană.

''Mă bucur că am reuşit să ating acest nivel şi să reprezint Academia Forţelor Aeriene ''Henri Coandă''. A fost multă muncă, multe seri nedormite, multe discuţii cu colegii despre subiectele pentru examen, dar a meritat. Având în vedere că am făcut patru ani de liceu militar la Câmpulung Moldovenesc, aveam experienţa femeilor în armată. Mi-a fost foarte uşor să mă adaptez şi să mă înţeleg foarte bine cu colegii. Sper ca sora mea să-mi urmeze drumul. O să mă prezint la Unitatea din Domneşti şi mă voi dezvolta treptat, acolo'', a declarat şefa promoţiei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel