A venit răspunsul Iranului? Peste 30 de rachete, lansate asupra Israelului din Liban (Video). Iron Dome interceptează la turație maximă în nordul țării

Darius Muresan |
Data publicării:
Iron Dome / Ministerul Israelian al Apararii
Iron Dome / Ministerul Israelian al Apararii

Zeci de rachete au fost lansate în urmă cu puțin timp asupra Israelului din sudul Libanului.

Presa din Israel vorbește de cel puțin 30 de rachete lansate. Imagini video postate pe rețelele de socializare arată că Iron Dome interceptează aceste rachete. 

 

Nu știm dacă acesta e răspunsul Iranului la neutralizarea de către Israel a mai multor lideri ai Gardienilor Revoluției. IDF au lovit o clădire consulat iraniană din Siria unde aceștia se aflau. Israelul nu a confirmat, dar nici nu a infirmat atacul. De regulă IDF nu comntează astfel de atacuri care au avut loc des în ultimii ani.

Nu știm încă amploarea atacului de azi, dar e totuși puțin probabil să fie „repercusiunea inevitabilă” anunțată de Teheran.  

În urmă cu puțin timp și MAE român a publicat un avertisment de călătorie în Israel.

Amintim că Israelul e o țintă frecventă a rachetelor inamice, lansate de Hezbollah din Liban sau Hamas din Gaza, și dispune de un vast și foarte performant sistem de apărare aeriană. Apărarea Israelului este formată din sistemele Arrow, David's Sling şi Iron Dome. 

Hezbollah, grupare teroristă care activează în sudul Libanului, la granița de nord a Israelului, e subordonată în totalitate Iranului. Hezbollah e o grupare șiită, asemenea regimului fundamentalist de la Teheran.

După începerea războiului în Gaza ca urmare a crimelor cumplite comise de membri Hamas în teritoriile israeliene asupra cetățenilor civili, presiunea a fost tot mai mare pe Hezbollah care însă în cele 6 luni de la începerea operațiunilor în Gaza nu a escaladat războiul. Cu excepția unor rachete lansate către Israel, Hezbollah nu a atacat masiv, la descurajare contribuind decisiv și prezența militară americană în Orient.

Problema în acest sens este că Hezbollah, spre deosebire de Hamas, dispune de un număr mult mai mare de rachete, multe dintre ele rachete moderne, inclusiv balistice. Hezbollah dispune totodată de UAV-uri și alt armament dezvoltat de iranieni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel