A venit rândul Flotei ruse de la Marea Baltică. Un incendiu a izbucnit la bordul corvetei ”Serpuhov”, staționată în Kaliningrad

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Corveta Serpuhov / Foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
Corveta Serpuhov / Foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

Pe 7 aprilie, un incendiu a izbucnit la bordul corvetei Serpuhov, de la o bază navală din regiunea Kaliningrad. Totul se pare că a fost organizat structura de informații a armatei ucrainene (HUR/GUR).

Structurile speciale ucrainene vânează navele și tehnica de luptă ruse oriunde s-ar afla pe teritoriul Federației Ruse.

Ucrainenii recidivează după atacurile distrugătoare de săptămâna trecută asupra bazelor aeriene ruse, când se pare că 8 avioane rusești au fost distruse, iar peste 10 aeronave au fost grav avariate.

Iată că acum a (re)venit rândul Flotei ruse să intre în vizorul ucrainenilor, doar că, de data aceasta, ținta a fost Flota rusă de la Marea Baltică, mai exact corveta Serpuhov din Kaliningrad.

Incendiul de la bordul navei de luptă Serpuhov a fost unul destul de serios, iar urmele duc, se pare, la serviciile de informații ale Armatei ucrainene.

În urma incidentului, corveta ar fi suferit pagube semnificative; mijloacele de comunicație și automatizare ale navei au fost complet distruse, susține HUR/GUR, Direcția principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, citată de Unian.

„La 7 aprilie 2024, pe teritoriul bazei navale a inamicului din orașul Baltiysk, regiunea Kaliningrad din Rusia, nava de rachete „Serpuhov” a fost dezactivată în urma unui incendiu. Din cauza focului din interiorul navei de rachete, mijloacele sale de comunicare și automatizare au fost complet distruse”.

Refacerea capacității de luptă a corvetei Serpuhov va necesita mult timp.

Serpuhov este o corvetă (navă de rachete - în clasificarea rusă) din Proiectul 21631 Buyan-M; este a cincea navă din această clasă construită de ruși. Serpuhov este echipată cu un lansator pentru 8 rachete de croazieră Onyx, fiind planificat ca nava de luptă să poată lansa rachete Zircon și Kalibr.

 

Pierderile flotei Mării Negre a Federației Ruse

 

În timpul a mai bine de doi ani de război la scară largă, Ucraina a scufundat sau a avariat o treime din navele Flotei Mării Negre a Federației Ruse.

Printre cele mai recente acțiuni se numără și cea din noaptea de 5 martie, în apele teritoriale ale Ucrainei de lângă strâmtoarea Kerci, când dronele marine Magura V5 au distrus ”Serhei Kotov”, o navă de patrulare a Flotei Mării Negre a Federației Ruse.

În ultima lună, următoarele nave rusești au fost avariate:

  • Konstantin Olshansky (nava de asalt amfibie ucraineană, confiscată de Rusia în 2014 a fost lovită cu o rachetă Neptun, pe 26 martie),

  • Ivan Khurs (navă de recunoaștere, lovită se pare pe 24 martie cu o dronă maritimă de suprafață),

  • Yamal  (nava rusă de debarcare Yamal a fost avariată grav în noaptea de 24 martie),

  • Azov (nava rusă de debarcare Azov a fost lovită tot în noaptea de 24 martie).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel