A reapărut după luni de absență generalul Gherasimov, șeful Armatei ruse în imaginile în care Șoigu a inspectat trupele ruse ce participă la invadarea Ucrainei

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 09.02.2024, ministrul Serghei Șoigu a inspectat punctul de comandă al Grupării de trupe Vest, s-a deplasat la sediul grupării de trupe care acoperă granița de stat a Federației Ruse și a participat la o consfătuire la Statul major al Grupării de trupe întrunite care participă la invadarea Ucrainei.

“În punctul de comandă al Grupării de trupe Vest, ministrul rus al apărării a audiat rapoarte ale conducerii acesteia referitoare la situația actuală din zona frontului și planurile de acțiuni ulterioare”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

Potrivit acestuia, Serghei Șoigu le-a mulțumit comandanților pentru conducerea competentă a trupelor, fapt ce a condus la îmbunătățirea pozițiilor grupării pe linia frontului.

Trebuie precizat faptul că Gruparea de trupe Vest îndeplinește misiuni pe direcția Kupiansk a invaziei din Ucraina.

Ministerul rus al Apărării a informat că Serghei Șoigu le-a solicitat comandanților să acorde o atenție sporită procesului de organizare a aprovizionării continue cu armamente, echipamente militare, muniție și resurse materiale necesare pentru îndeplinirea cu succes a misiunilor de luptă.

“Comandantul Grupării de trupe Vest, general colonel Evgheni Nikiforov, i-a raportat șefului departamentului militar despre eficiența ridicată a cooperării dintre detașamentele de atac ale grupării și complexele de cercetare-asalt și de executare a focului, în timpul străpungerii apărării inamicului”, se menționează în comunicatul Ministerului Apărării.

“La încheierea vizitei în punctul de comandă, generalul de armată Serghei Șoigu le-a solicitat comandanților să desfășoare mai activ cercetarea în toată profunzimea apărării inamicului și să acționeze în mod proactiv”, au precizat reprezentanții ministerului.

Ulterior, Serghei Șoigu s-a deplasat la Statul major al Grupării de trupe care acoperă granița de stat a Federației Ruse. Acesta a audiat rapoarte ale comandantului grupării, șefului Statului Major Principal al Forțelor Terestre, reprezentanților Serviciului de Frontieră din cadrul FSB și ai Gărzii Ruse (Rosgvardia) referitoare la organizarea unei
cooperări multilaterale și implementarea unui set de activități comune.

“Ministrul apărării al Federației Ruse a stabilit sarcina de a aloca mijloace de cercetare și lovire suplimentare pentru dotarea unităților grupării”, au spus reprezentanții militari ruși.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul rus al Apărării, Serghei Șoigu a participat și la o consfătuire organizată la sediul Grupării de trupe întrunite participante la operația militară specială din Ucraina. Cu această ocazie, el a remarcat că unitățile rusești desfășoară operațiuni ofensive de succes pe majoritatea direcțiilor de acțiune.

După cum rezultă dintr-un material video prezentat de reprezentanții ministerului, la ședință a fost prezent și șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, general de armată Valeri Gherasimov.

“Pe timpul consfătuirii, Serghei Șoigu a audiat rapoarte de la comandanții militari cu privire la situația actuală din zona așa-zisei operații militare speciale, natura acțiunilor inamicului și îndeplinirea misiunilor de luptă de către trupele ruse pe direcțiile operaționale”, se mai arată în comunicatul de presă al ministerului.

“La încheierea ședinței, ministrul apărării a ordonat să se țină sub control special problemele legate de aprovizionarea continuă și ritmică a grupărilor de trupe din zona de operații”, au concluzionat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

 

A reapărut generalul Valeri Gherasimov

 

Comentariul autorului: Vizita de lucru desfășurată de ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, în zona invaziei a fost marcată, între altele, de apariția publică a generalului Valeri Gherasimov, după o absență de câteva luni.

În ultima perioadă, dispariția acestuia din spațiul public a alimentat zvonurile apărute în presa ucraineană și pe rețelele de socializare, potrivit cărora generalul, care comandă invazia militară din Ucraina de mai bine de un an, ar fi fost ucis în urma unuiatac cu rachete al trupelor ucrainene asupra unui punct de comandă de lângă Sevastopol.

Trebuie spus faptul că, în cel de-a doilea an al conflictului din Ucraina, se observă o continuitate la conducerea trupelor ruse participante la ostilități. Dacă în primul an au fost efectuate schimbări frecvente atât la conducerea grupărilor de trupe, cât și la conducerea invaziei pe scară largă, unde generalii ruși au rezistat numai pentru perioade de două-trei luni, în anul al doilea nu au fost făcute modificări majore în conducerea trupelor ruse.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel