A murit George Shultz, secretar de stat care a jucat un rol-cheie sub Reagan în victoria SUA în Războiul Rece

DefenseRomania Team / 08 feb 2021 / 09:32
George Shultz și Ronald Reagan. Sursă: Arhivă foto Georgeh Shultz, într-un documentar, captură foto YouTube Stanford
George Shultz și Ronald Reagan. Sursă: Arhivă foto Georgeh Shultz, într-un documentar, captură foto YouTube Stanford

George Shultz, fostul secretar de stat al președintelui american republican Ronald Reagan și arhitect important al diplomației americane de la sfârșitul Războiului Rece, a decedat sâmbătă la vârsta de 100 de ani, a anunțat duminică Hoover Institute, informează Agerpres, citând AFP.

"Unul dintre cei mai mari strategi ai tuturor timpurilor, care a activat în timpul a trei președinți americani, George P.Shultz a decedat pe 6 februarie", a precizat pe site-ul său acest centru de reflecție afiliat universității californiene Stanford. "Shultz a jucat un rol-cheie, împreună cu președintele Ronald Reagan, în modificarea cursului istoriei, folosind toate instrumentele diplomației pentru a pune capăt Războiului Rece", adaugă acest institut, în care fostul ministru a fost membru timp de peste 30 de ani.

George Shultz a ocupat de-a lungul vremii patru funcții diferite în cadrul guvernului federal american: ministru al afacerilor externe, ministru al trezoreriei, al muncii și pentru buget.

Un alt secretar de stat al unei președinții republicane, Condoleezza Rice, a salutat memoria unui "mare om de stat american" și "adevărat patriot", care "a făcut lumea mai bună".

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy