A început exercițiul turco-pakistanez "Ataturk-2021"

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:

Pe 09 februarie, în provincia Khyber Pakhtunkhwa, din nord-vestul Pakistanului, au debutat manevrele militare turco-pakistaneze cu numele de cod "Ataturk-2021".

În aceeași zi, biroul de informare al armatei pakistaneze a informat că exercițiile au loc în zona Tarbela și vor dura trei săptămâni, subliniind că acestea vor consolida relațiile frățești între poporul turc și cel pakistanez.

Ministerul turc al Apărării informase, pe 04 ianuarie, că forțele speciale turce și pakistaneze vor desfășura, în perioada 04-20.02.2021, exerciții militare comune în Pakistan, însă data începerii acestora a fost decalată.

Exercițiul include planificarea și desfășurarea acțiunilor contrateroriste, de luptă apropiată, de încercuire și căutare, refacerea formației, tehnici de foc și deplasare, rapel din elicopter, tehnici de eliminare a țintei, eliberarea și salvarea ostaticilor.

Din anul 1998, cele două țări desfășoară anual aceste exerciții, organizându-le prin alternanță. Când manevrele se desfășoară în Turcia poartă numele de cod "Jinnah", iar când au loc în Pakistan sunt denumite "Ataturk", reprezentând numele celor două mari personalități considerate fondatoare ale Pakistanului și Turciei, Muhammad Ali Jinnah, respectiv Mustafa Kemal Ataturk.

Ankara și Islamabadul și-au intensificat cooperarea militară și în domeniul apărării în ultimii ani.

În iulie 2018, Forțele Navale pakistaneze au semnat un contract cu contractorul turc de stat din domeniul apărării ASFAT, pentru achiziționarea a patru corvete multirol clasa MILGEM. Contractul prevede ca primele două corvete să fie construite în Turcia, iar  următoarele două în Pakistan, implicând și transfer de tehnologie.

În octombrie 2019, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, împreună cu Șeful Statului Major al Forțelor Navale din Pakistan, Zafar Mahmood Abbasi, au tăiat panglica primei corvete, în timpul unei ceremonii desfășurate la Istanbul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel