A doua noapte consecutivă de atac masiv. Rusia a crescut intensitatea loviturilor împotriva Ucrainei cu rachete hipersonice Kinzhal și drone

Ionel Copcea |
Data publicării:
MiG-31K rus, purtând o rachetă Kinzhal
MiG-31K rus, purtând o rachetă Kinzhal

În noaptea de 22.03.2024, trupele ruse au lansat o nouă serie de atacuri aeriene asupra unor ținte de pe teritoriul Ucrainei, întrebuințând drone, rachete de croazieră și rachete balistice.

Partea ucraineană susține că Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au folosit pe timpul nopții mai multe rachete hipersonice Kinjal. Autoritățile ucrainene din Dneprau informat că rachete de acest tip “au zburat în jurul orașului”.

A devenit cunoscut faptul că, în urma loviturilor cu rachete din Dnepr, au fost lovite obiective asociate Direcției Principale Informații (GUR) din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării. De asemenea, cel puțin o instalație de lansare a unui sistem de rachete antiaeriene a fost distrusă, susțin canalele pro-război ruse.

Cel puțin șapte “sosiri” au fost înregistrate în partea din Regiunea Zaporojie aflată sub controlul autorităților de la Kiev. În urma atacurilor, mai multe incendii au izbucnit în cadrul întreprinderilor în care regimul de la Kiev a stabilit producția de arme și muniții, precum și în unele baze de dislocare a personalului Forțelor Armate ale Ucrainei.

Mai multe lovituri aeriene au vizat ținte din Kremenchug, Regiunea Poltava, și aerodromul Kanatovo din Regiunea Kirovograd. Potrivit unor informații neoficiale, această bază a Forțelor Aeriene ucrainene era pregătită, alături de aerodromul Starokonstantinov, pentru dislocarea de avioane de vânătoare occidentale.

O altă serie de atacuri a fost efectuată asupra unor locații din Harkov și Krivoy Rog. Până la ora 05:30 (ora Moscovei), la Harkov au fost numărate cel puțin 20 de explozii.

Spre dimineață, rachetele rusești au început să se deplaseze către regiunile vestice ale Ucrainei. Alarmele de atac aerian au fost declanșate pe întreg teritoriul țării.

 

Ucraina încă analizează raportul

 

Comentariul autorului: Deocamdată, Forțele Aeriene ale Ucrainei nu au comunicat situația exactă a loviturilor rusești din cursul nopții și al dimineții, probabil din cauza faptului că acestea nu au fost încă finalizate.

Însă, pe tot parcursul nopții, au fost prezentate o serie de avertismente privind pericolul atacurilor cu drone și rachete.

Din amploarea acestora, rezultă faptul că intensitatea loviturilor a fost mult mai mare decât în ziua anterioară, când trupele ruse au reluat atacurile cu rachete după o pauză de câteva săptămâni.

Mențiunile reprezentanților ucraineni au confirmat întrebuințarea de către armata rusă a unor rachete de croazieră de tip Kh-101 și Kh-22, precum și a rachetelor hipersonice Kh-47M2 Kinjal.

După cum este cunoscut, pe 21 martie, oficialii ucraineni au susținut că trupele ruse au lansat două rachete aerobalistice și 29 de rachete de croazieră, toate fiind doborâte de forțele de apărare antiaeriană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel