A demisionat şeful serviciului de informaţii şi securitate din Sudan

Sebastian Florea / 13 apr 2019 / 15:16

Salah Gosh, şeful serviciului de informaţii şi securitate din Sudan (NISS) a demisionat sâmbătă, a transmis televiziunea de stat, preluată de Reuters.

'Conducătorul consiliului militar de tranziţie, Abdel Fattah al-Burhani, a acceptat această demisie', a anunţat consiliul militar aflat la putere, printr-un comunicat citat de AFP. Demisia lui Gosh, care a coordonat reprimarea protestelor din Sudan în ultimele luni, survine la două zile după înlăturarea de la putere a preşedintelui Omar al-Bashir, care a condus ţara timp de trei decenii.

Puterea a fost preluată joi de un consiliu militar condus de ministrul apărării, Awad Ibn Auf, care a demisionat după numai o zi. Vineri seara, acesta a anunţat că îl numeşte în locul său pe generalul-locotenent al-Burhani. Manifestaţiile împotriva instaurării unui regim militar au continuat şi sâmbătă la Khartoum.

Armata a anunţat, după succesul puciului împotriva lui al-Bashir, că va conduce ţara până la organizarea de alegeri prezidenţiale anticipate. Termenul anunţat iniţial a fost de doi ani.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy