A 30-a aniversare a căderii Zidului. Berlinul pregăteşte o 'Rută a Revoluţiei'

Sebastian Florea / 13 feb 2019 / 20:03

Germania se pregătește pentru a 30-a aniversare a căderii Zidului.

Capitala Germaniei se va transforma, cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, într-o uriaşă scenă în aer liber, informează miercuri dpa. La Poarta Brandenburg, în Alexanderplatz, la fostul sediul al poliţiei secrete Stasi şi în alte patru locuri din Berlin vor fi amplasate instalaţii de lumină şi sunet şi expoziţii care vor contura o 'Rută a Revoluţiei'.

Peste 100 de evenimente sunt planificate la Berlin între 4 şi 10 noiembrie pentru a marca evenimentul istoric de la 9 noiembrie 1989, a anunţat Moritz van Duelmen, directorul societăţii organizatoare, Kulturprojekte GmbH. Ziua aniversară va fi un 'festival al libertăţii', cu şapte scene muzicale în şapte locaţii. Este planificat de asemenea un mare concert la Poarta Brandenburg. Municipalitatea pune la dispoziţie pentru aceste festivităţi suma de 10 milioane de euro, a precizat responsabilul pentru cultură al legislativului berlinez, Klaus Lederer.

Acesta a remarcat însă, evocând aniversările precedente ale căderii Zidului Berlinului, că în Germania atmosfera nu mai este la fel de degajată şi optimistă. 'Deschiderea, diversitatea, înţelegerea, coeziunea şi dialogul nu sunt neapărat în ascensiune în momentul de faţă', a afirmat Lederer, adăugând că este important să se reflecteze la eşecurile reunificării germane, în paralel cu sărbătorirea succeselor sale.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy