75 de aeronave vor participa la parada din Piața Roșie din Moscova

Eduard Pascu / 07 apr 2020 / 14:08

În ciuda infecțiilor cu coronavirus din Rusia, președintele Vladimir Putin a refuzat până acum să anuleze o masivă paradă prin care sărbătoresc 75 de ani de la triumful sovietic asupra Germaniei naziste, transmite Defence Blog.

Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat că la această paradă vor participa în total 75 de aeronave: 55 avioane și 20 elicoptere pentru a marca 75 de ani de la victoria în Marele Război Patriotic, inclusiv patru sisteme Kinzhal și patru Su-57.

TASS a anunțat că grupul va cuprinde, de asemenea, o aeronavă de avertizare rapidă și control Beriev A-50, avioane de transport Il-76, bombardiere strategice Tu-95MS și Tu-160, bombardiere strategice de mare distanță Tu-22M3, Su-24 și aeronavele de atac Su-34. Un avion Tu-160 și o cisternă aeriană Il-78 vor simula realimentarea aeriană în timpul paradei.

Grupul va include, de asemenea, avioane de luptă MiG-29, Su-30 și Su-35S, precum și elicoptere Mi-26, Mi-8, Ka-52, Mi-35 și Mi-28N.

Luni a avut loc prima repetiție comună sol-aer în poligonul din Alabino, de lângă Moscova.

Purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitry Peskov, a declarat că nu au fost luate decizii de modificare a planurilor pentru parada din 9 mai de la Moscova, având în vedere riscurile coronavirusului, dar situația continuă să fie monitorizată îndeaproape. 

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konashenkov, a spus că pregătirile pentru paradă au decurs așa cum era de așteptat și că nu există decizii de modificare a datei.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy