75 de aeronave vor participa la parada din Piața Roșie din Moscova

Eduard Pascu |
Data publicării:

În ciuda infecțiilor cu coronavirus din Rusia, președintele Vladimir Putin a refuzat până acum să anuleze o masivă paradă prin care sărbătoresc 75 de ani de la triumful sovietic asupra Germaniei naziste, transmite Defence Blog.

Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat că la această paradă vor participa în total 75 de aeronave: 55 avioane și 20 elicoptere pentru a marca 75 de ani de la victoria în Marele Război Patriotic, inclusiv patru sisteme Kinzhal și patru Su-57.

TASS a anunțat că grupul va cuprinde, de asemenea, o aeronavă de avertizare rapidă și control Beriev A-50, avioane de transport Il-76, bombardiere strategice Tu-95MS și Tu-160, bombardiere strategice de mare distanță Tu-22M3, Su-24 și aeronavele de atac Su-34. Un avion Tu-160 și o cisternă aeriană Il-78 vor simula realimentarea aeriană în timpul paradei.

Grupul va include, de asemenea, avioane de luptă MiG-29, Su-30 și Su-35S, precum și elicoptere Mi-26, Mi-8, Ka-52, Mi-35 și Mi-28N.

Luni a avut loc prima repetiție comună sol-aer în poligonul din Alabino, de lângă Moscova.

Purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitry Peskov, a declarat că nu au fost luate decizii de modificare a planurilor pentru parada din 9 mai de la Moscova, având în vedere riscurile coronavirusului, dar situația continuă să fie monitorizată îndeaproape. 

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konashenkov, a spus că pregătirile pentru paradă au decurs așa cum era de așteptat și că nu există decizii de modificare a datei.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel