UE accelerează: Va investi masiv în industria de apărare, ca răspuns la ameninţarea rusească

Tanc Leopard 2, pe linia de asmblare a Rheinmetall
Tanc Leopard 2, pe linia de asmblare a Rheinmetall

Josep Borrell, șeful diplomației europene, anunță că UE va investi masiv în industria de apărare, ca răspuns la războiul declanșat de Federația Rusă în Ucraina.

Uniunea Europeană va investi în următorii trei ani aproape 70 de miliarde de euro în industria de apărare, ca răspuns la noile ameninţări ridicate de Rusia, afirmă şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell. Mai mult, statele europene vor continua să sprijine Ucraina până la respingerea invaziei ruseşti, dar şi Republica Moldova, pentru a asigura securitatea şi integrarea acestora în Uniunea Europeană, transmite Radio România.

Prezent astăzi la Summitul european pe probleme de apărare, şeful diplomaţiei europene a apreciat că, în pofida brutalităţii cu care se desfăşoară războiul din Ucraina, evoluţia acestuia arată eşecul militar al Rusiei.

Singura speranţă pentru Vladimir Putin este ca Europa şi opinia publică europeană să obosească în a susţine Ucraina şi, tocmai de aceea, liderii internaţionali trebuie să continue să explice oamenilor situaţia din Ucraina, pentru a acoperi manipulările sau ambiguitatea unor entităţi care sprijină Moscova, subliniază Josep Borrell.

Josep Borrell: Putin nu poate câştiga acest război şi nu trebuie. Este angajamentul Europei şi al întregii lumi libere. Şi lumea trebuie să înţeleagă ce se întâmplă acolo. Iar asta este o altă luptă, una diplomatică, la fel de importantă, pentru că oamenii văd unii lideri din lume care au o ambiguitate strategică. Aceştia spun "da, este un război, dar..."; acest dar, această ambiguitate nu există de fapt. Există doar o invazie, o ţară care a invadat o alta fără niciun motiv. Sute de oameni sunt omorâţi zilnic. Nu există nicio îndoială, niciun "dar" în această chestiune.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel