13 miliarde de dolari pentru un nou sistem de rachete balistice intercontinentale ale US Air Force

Eduard Pascu |
Data publicării:

Northrop Grumman System a primit un contract de 13,3 miliarde de dolari pentru realizarea unui nou sistem de rachete balistice intercontinentale care ar urma să înlocuiască actualul sistem de rachete balistice intercontinentale Minuteman III.

Contractul pentru Ground Based Strategic Deterrent - GBSD și care a fost atribuit pe 8 septembrie are termen de finalizare anul 2029, iar componentele se vor realiza doar în cadrul companiilor de pe teritoriul SUA, se arată într-un comunicat al US Air Force.

Unitatea care va gestiona contractul este Centrul de arme nucleare al US Air Force de la Baza Hill din Utah.

Sistemul de rachete balistice Minuteman III, care a devenit operațional în anul 1970, face parte din triada sistemelor nucleare americane, alături de rachetele balistice Trident lansate de pe submarine şi bombele nucleare ce pot fi transportate cu bombardiere strategice.

„Modernizarea triadei strategice nucleare este o prioritate majoră a armatei noastre”, a declarat secretarul apărării Mark Esper. „Este cheia apărării națiunii noastre. Acesta oferă acel factor de descurajare nuclear strategic de care depindem zi de zi - de care am depins deceniu după deceniu”, a mai spus acesta.

GBSD (Ground Based Strategic Deterrent) și ICBM (intercontinental ballistic missile) va avea o precizie și o siguranță sporită dar și o fiabilitate îmbunătățită pentru a oferi SUA o gamă mai largă de arme nucleare strategice pentru a aborda amenințările de azi și din viitor.

Citește și: Pentagonul anunță că a testat cu succes o rachetă intercontinentală

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel