11 noiembrie. Fifor: Este o zi foarte complicată pentru noi

Raluca Andrei |
Data publicării:
Mihai Fifor
Mihai Fifor

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat că Ziua Veteranilor reprezintă un prilej de a aduce un omagiu celor 29 de militari români căzuţi la datorie după 1990, care au arătat că, uneori, ''libertatea este foarte scumpă".

"Este o zi plină de încărcătură simbolică - pe de o parte este ziua în care acum 100 de ani se semna armistiţiul şi practic lua sfârşit prima conflagraţie mondială, pe de altă parte este Ziua Veteranilor şi vreau să vă spun că este o zi foarte complicată pentru noi, pentru că ne gândim cu pioşenie, cu deosebit respect, la cei 29 de eroi ai Armatei României căzuţi după 1990 în teatrele de operaţii. Sunt 29 de militari români care au arătat că, uneori, libertatea este foarte scumpă şi care au căzut sub drapel făcându-şi datoria pentru această ţară", a spus Fifor, care a participat, duminică, în Parcul Tineretului, la ceremonia organizată la Monumentul Eroilor căzuţi în teatrele de operaţii şi pe teritoriul României.

Fifor a făcut referire în mesajul său şi la familiile celor căzuţi la datorie, precizând că ''nu este uşor să pierzi pe cineva drag, departe de casă''.

"Pe de altă parte, este o zi în care ne bucurăm alături de veteranii din teatre, de veteranii întorşi cu bine acasă, ei sunt cei mai buni ambasadori pe care România îi are, sunt militari extrem de preţuiţi acolo unde îşi fac datoria şi, zic eu, ne reprezintă cu succes oriunde sunt trimişi", a mai spus Mihai Fifor.

El a precizat că Armata României se modernizează rapid, iar acest efort trebuie să arate că ţara noastră este partener credibil, un partener de nădejde pentru Alianţa Nord-Atlantică şi pentru aliatul strategic - Statele Unite ale Americii.

Cu prilejul Zilei Veteranilor, în Bucureşti şi în garnizoanele în care există unităţi militare ce au executat misiuni în teatrele de operaţii, sunt organizate ceremonii militare şi religioase. Activităţi similare au loc şi la mormintele şi monumentele închinate sacrificiului şi eroismului militarilor români căzuţi în teatrele de operaţii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel