100 de km de griji în minus: Inundațiile de la Kahovka acoperă spatele Armatei ruse care transferă unități întregi din Regiunea Herson pe direcțiile Zaporojie și Bahmut

Ionel Copcea |
Data publicării:
Harta frontului din Ucraina
Harta frontului din Ucraina

În ultimul raport zilnic postat pe site-ul Ministerului Apărării pe 19.06.2023, serviciile de informații britanice au semnalat faptul că, în ultimele 10 zile, Comandamentul Grupării de trupe ruse a transferat o parte din unitățile de pe direcția Herson către Zaporojie și Bahmut.

Potrivit datelor prezentate de britanici este vorba despre câteva mii de militari. Unitățile redislocate aparțin Armatei 49 arme întrunite, inclusiv Brigăzii 34 Infanterie Moto, precum și Trupelor de Desant Aerian și Infanteriei Marine. O parte dintre acestea au fost mutate la Bahmut, unde Forțele Armate ale Ucrainei încearcă să spargă apărarea rusă pe flancurile din nordul și sudul orașului, și o altă parte pe direcția Zaporojie, unde se conturează direcția principală de atac a contraofensivei ucrainene.

Pe baza acestor informații, serviciile secrete britanice au ajuns la concluzia că reprezentanții militari ruși apreciază că este puțin probabil ca armata uccraineană să mai atace în direcția Herson, cu forțarea Niprului, după aruncarea în aer a barajului hidrocentralei Kakhovskaya.

Cu toate acestea, după cum s-a informat anterior, Forțele Armate ale Ucrainei nu exclud trecerea acțiunilor ofensive din direcția Zaporojie către Herson, cu un atac simultan pe mai multe sectoare. Această opțiune este susținută de faptul că o parte din fortificațiile armatei ruse, create pe malul stâng al Niprului, au fost inundate și avariate. Însă, trecerea viiturii după ruperea barajului a făcut ca o parte a coastei să fie impracticabilă. În aceste condiții, Kievul nu poate aștepta prea mult pentru ca pământul să se usuce, mai ales că o parte din trupele ruse au revenit deja în pozițiile lor.

Harta zonei inundate de apele din barajul Kahovka /  07 iunie 2023

După cum au remarcat serviciile de informații rusești, au fost detectate mișcări ale Forțelor Armate ale Ucrainei în raionul Lvovo și se presupune că unitățile ucrainene vor încerca să traverseze Niprul și să forțeze apărarea rusească în zona Korsunka.

De mai multe zile, Forțele Armate ale Ucrainei blochează comunicațiile celulare pe ambele maluri ale Niprului în această zonă, utilizând intens tehnică de cercetare și de război electronic. Unitățile ucrainene sunt concentrate la aproximativ 4-5 kilometri de Nipru. Rușii sunt la curent cu pregătirile militarilor ucraineni și sunt pregătiți pentru atacul acestora, apreciind că acțiunile ofensive nu vor fi declanșate brusc.

Comentariul autorului: Situația de pe frontul din Ucraina este în continuă schimbare, ambele părți mutând frecvent trupe de pe o direcție pe alta.

În timp ce partea ucraineană încearcă în continuare să identifice vulnerabilitățile apărării rusești pentru canalizarea contraofensivei, trupele rusești reacționează la mișcările militarilor ucraineni.

Probabil că, în acest fel, niciuna dintre părți nu va reuși în perioada următoare succese notabile pe frontul ucrainean.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel