1.700 de piese de muniţie detonate

Mihai Ciobanu / 16 mai 2018 / 17:26
Detonare proiectil
Detonare proiectil

Aproape 1.700 de piese de muniţie neexplodate descoperite de specialiştii ISU Cluj au fost detonate miercuri. 

Aproape 1.700 de piese de muniţie neexplodate, provenite din cele două războaie mondiale, au fost detonate controlat de către ISU Cluj.

"Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Avram Iancu' al judeţului Cluj a executat cu succes distrugerea muniţiei rămasă neexplodată şi asanată de pe teritoriul judeţului Cluj în ultimele şase luni. În cadrul acestei activităţi au fost distruse 22 de grenade de mână, 1.521 muniţii de infanterie, 58 muniţii de artilerie şi 30 de elemente de muniţie.

Desfăşurarea în condiţii de siguranţă a lucrărilor de distrugere în poligon a fost asigurată prin sprijinul Diviziei 4 Infanterie 'Gemina'. De asemenea, convoiul de transport al muniţiei către poligon a fost însoţit de către un echipaj al poliţiei rutiere din cadrul IPJ Cluj, iar paza perimetrului poligonului, în vederea restricţionării accesului persoanelor neautorizate, a fost asigurată de către personalul al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi 'Alexandru Vaida Voievod' Cluj", se arată într-o informare a ISU Cluj. 

Muniţiile distruse sunt din timpul războaielor mondiale, iar ISU Cluj atrage atenţia asupra faptului că reprezintă încă un pericol pentru cei care le găsesc şi că imediat când sunt descoperite trebuie anunţat la 112.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy