Zelenski: Mai multe țări și-au confirmat intenția de a furniza avioane F-16 către Ucraina

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Un Su-27 ucrainean decolează în spatele unui F-16C al Gărzii Naționale Aeriene din California, la o bază din Ucraina, în iulie 2011. Sursa Foto: Garda Națională Aeriană a SUA.
Un Su-27 ucrainean decolează în spatele unui F-16C al Gărzii Naționale Aeriene din California, la o bază din Ucraina, în iulie 2011. Sursa Foto: Garda Națională Aeriană a SUA.

Un anumit număr de țări au confirmat că vor furniza Ucrainei propriile avioane de luptă F-16. Numele țărilor sunt ținute la secret, a anunțat președintele Volodimir Zelenski. 

Zelenski a precizat că Ucraina va primi un numar semnificativ de avioane de lupta de la partenerii internaționali. Acesta a adăugat că a primit din partea unor state europene partenere înțelegerea că numarul de avioane F-16 livrat va fi semnificativ.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat marți că a primit o ofertă "serioasă" din partea liderilor țărilor pregătite să furnizeze Kievului avioane de luptă F-16 și că așteaptă acordurile finale cu aliații cheie.

,,Partenerii noștri știu de câte avioane avem nevoie", a declarat Zelenski. „Am primit deja estimări privind numărul de avioane de la unii dintre partenerii noștri europeni. Este o ofertă serioasă și solidă", a afirmat el.

Kievul așteaptă acum un acord final cu aliații săi, inclusiv "un acord comun cu Statele Unite", a declarat Zelenski.



Încă nu este clar care aliați ai Kievului sunt pregătiți să trimită avioanele în Ucraina



Președintele american Joe Biden a declarat luna trecută liderilor G7 că Washingtonul a sprijinit programele comune de pregătire a aliaților pentru piloții ucraineni pentru avioane F-16. Dar consilierul american pentru securitate națională Jake Sullivan a declarat că nu există o decizie finală privind trimiterea de avioane de către Washington.

Zelenski a făcut de mult timp apel pentru furnizarea de avioane F-16, spunând că furnizarea acestor arme ar fi un semnal sigur din partea lumii că invazia Rusiei se va încheia cu o înfrângere.

Rusia a declarat marți că avioanele de vânătoare F-16 construite în SUA pot "găzdui" arme nucleare și a avertizat că furnizarea acestora către Kiev va duce la o escaladare și mai mare a conflictului.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel