Zbor atipic efectuat de un avion rusesc de supraveghere aeriană Tu-214ON în jurul Crimeei

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Tu-214R
Tu-214R

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 04.03.2021, un avion rusesc de supraveghere aeriană de tip Tu-214ON Open Sky a îndeplinit o misiune specială de-a lungul granițelor Crimeei, al cărui scop nu a fost anunțat de reprezentanții ruși.

Avionul, cu numărul de înregistrare RF-64519, a decolat de pe aerodromul din Taganrog și a zburat după un traiect ce a urmat conturul Peninsulei Crimeea. Aeronava a evoluat la o altitudine de aproximativ 3.000 de metri, cu o viteză de circa 540 de kilometri pe oră.

Probabil, zborul efectuat pe 04 martie în jurul Peninsulei Crimeea a vizat controlul asupra protecției obiectivelor militare ruse dislocate în peninsulă.

Rusia dispune de două avioane de tip Tu-214ON (RF-64519 și RF-64525), aflate în exploatare din 2011 și 2013, care au fost adaptate pentru îndeplinirea de misiuni în cadrul Acordului Cer Deschis. După încetarea acordului, cele două aeronave au fost reprofilate pe desfășurarea de activități de cercetare.

2. -imagine fara descriere- (traseu-zbor_11536600.jpg)

Aeronava Tu-214ON este echipată cu un complex de bord de supraveghere, care include camere video și în infraroșu, aparatură digitală pentru fotografiere, un sistem radar cu vedere laterală, un complex de navigație și un computer central de bord.

La bordul avionului Tu-214ON se află cinci posturi de lucru automatizate integrate într-o rețea locală. Acestea sunt deservite de un operator pentru fotografiere aeriană, un operator al sistemului radar, un operator pentru echipamentele în infraroșu, un operator al echipamentelor video și un reprezentant senior de zbor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel