Un membru din Legiunea „Libertatea Rusiei" a incendiat un avion Su-27 pe un aeroport din apropiere de Vladivostok (Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Freedom of Russia Legion (Legiunea „Libertatea Rusiei") este o legiune a Forțelor Armate ale Ucrainei, formată în martie 2022 pentru a proteja Ucraina împotriva invaziei ruse din 2022. Legiunea „Libertatea Rusiei" este formată din dezertori din Forțele Armate Ruse, precum și din alți voluntari ruși și belaruși care luptă de partea Ucrainei. În urmă cu câteva ore, Legiunea „Libertatea Rusiei a publicat pe reţele de socializare un material video cu un membru al legiunii care incendiază un avion Su-27 al Forţelor Aeriene Ruse.

Potrivit Freedom of Russia Legion, avionul Su-27 a fost incendiat pe aeroportul Tsentralnaia Uglovaia, în apropiere de orașul Artyom [lângă Vladivostok] din regiunea Primorsk din Rusia.

DefenseRomania Team: Trebuie precizat că aceste informaţii nu pot fi confirmate până la această oră din alte surse, mai ales ca materialul video are câteva secunde şi nu permite identificarea unor însemne care să dovedească că avionul este un Su-27 al Forţelor Aeriene Ruse.

De asemenea, precizăm că anumite canale mass-media ruseşti, cunoscute ca publicând conţinut propagandistic şi multă dezinformare (n.r. Life.ru este o publicaţie care a publicat multe articole mincinoase), susţin că materialul video este un fals. Acestea citează un canal de Telegram cu numele ’’War on Fakes’’ unde se menţionează că ’’grupul de sabotori’’au incendiat un avion Su-27 real, dar nu unul rusesc, ci unul ucrainean.

Potrivit canalului rusesc de Telegram, în pofida calității foarte slabe a imaginilor, un cerc galben- albastru (n.r. steagul Ucrainei) ar putea fi observat în partea inferioară a aripii avionului.

În acest moment, nu există o confirmare oficială din partea autorităţilor ruse că un avion Su-27 ar fi fost incendiat. Din informaţiile apărute pe reţele de socializare, incidentul a avut loc la o bază aeriană din orașul rusesc Artyom. Aici se află Regimentul 22 Aviație de Vânătoare din cadrul Forțelor Aerospațiale Ruse.

Înregistrarea video arată cum focul se deplasează de-a lungul solului până când ajunge la trenul de aterizare din față al unui avion [nu este clar dacă este vorba de un Su-27].

Conform imaginilor video înregistrate, este clar că sabotajul a fost efectuat după ce un lichid inflamabil, probabil benzina, a fost turnată pe sol şi pe avion.

''Libertatea Rusiei'' este o legiune ucraineană creată în 2022, după invazia trupelor rusești în Ucraina. Legiunea a fost creată pe 10 martie. Potrivit fondatorilor Legiunii ''Libertatea Rusiei'', legiunea era formată din două batalioane.

Conform unor declaraţii anterioare, ideologia care stă la baza formării Legiunii ''Libertatea Rusiei''  este cea a unui om liber din ''Noua Rusie''. Însemnele legiunii sunt alb-albastru-alb, care contrastează cu steagul oficial rusesc, alb-albastru-roșu. Principalul obiectiv al legiunii este răsturnarea "regimului lui Vladimir Putin".

Publicaţia ucraineană Focus.UA aminteşte că, pe 9 martie, pe rețelele de socializare a fost postat un material video în care mai mulţi bărbați înarmați se prezentau drept "luptători împotriva regimului lui Putin" și spuneau că au minat un sat din regiunea Kursk. Aceștia au adăugat că vor continua să opereze în regiune și au îndemnat locuitorii din zona să li se alăture.

La 3 martie, Mihail Podoliak, consilierul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat că multe dintre exploziile care au avut loc pe teritoriul Rusie sunt un răspuns la invazia din Ucraina. Potrivit acestuia, Ucraina nu are nicio legătură cu atacurile asupra regiunilor rusești, iar Kremlinul ar trebui să se ferească de grupurile partizani. 

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel