Un C-130 Hercules al ROAF aduce în țară echipamente medicale donate de Germania. Vor fi repatriați și militarii români răniți în Afganistan

O aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române va aduce joi, 17 decembrie, din Germania, echipamente de terapie intensivă destinate unităților medicale din România pentru tratamentul pacienților infectați cu virusul COVID-19, donate de Germania. Cu același zbor vor fi repatriați și militari români care au fost răniți în Afganistan și care au fost tratați la Centrul Medical Regional Landstuhl.

Aeronava va sosi în România în jurul orei 15:30.

Activitatea se va desfășura cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Într-un comunicat pentru DefenseRomania, MApN precizează că pe pagina de Facebook a instituției va fi transmisă în direct sosirea aeronavei și declarațiile oficialilor.

Militarii răniți în Afganistan vor fi internați în Centrul de Asistență Medicală Multidisciplinară pentru Militarii Răniți în Teatrele de Operații din Spitalul Universitar de Urgenţă Militar „Dr. Carol Davila”, unde vor fi evaluați de o comisie medicală.

În funcție de rezultatul investigațiilor clinice și paraclinice, pacienții vor beneficia de tratamente medicale de specialitate, asistență și consiliere psihologică și programe de recuperare neuromotorie postoperatorie, adaptate și individualizate la fiecare caz în parte.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel