Un bombardier strategic rusesc de tip Tu-95MS a efectuat lansări de rachete de croazieră

Ionel Copcea |
Data publicării:

Grupul de asigurare informațională aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse a anunțat, pe 05.10.2020, că un bombardier strategic de tip Tu-95MS a efectuat lansări practice de rachete de croazieră asupra unor ținte terestre situate într-un poligon din Republica Komi.

Toate rachetele de croazieră au lovit țintele, fapt ce a fost confirmat de mijloacele pentru control obiectiv. Pe timpul zborului, echipajul avionului Tu-95 a efectuat și realimentarea în aer și a îndeplinit și misiuni de patrulare într-un raion indicat.

“Activitățile de acest tip se desfășoară conform Planului de pregătire pentru luptă. Scopul principal al personalului navigant vizează desfășurarea de acțiuni organizate, în timpul îndeplinirii de misiuni potrivit destinației”, a declarat comandantul marii unități a Aviației cu rază lungă de acțiune, general maior Oleg Pchela.  

Durata zborului a fost de peste opt ore.

Comentariul autorului: Bombardierul strategic participant la misiune aparține unui regiment de aviație al Diviziei 22 Aviație de Bombardament - Engels (Regiunea Saratov) din cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică). Generalul Oleg Pchela este comandantul diviziei.

Probabil, lansările de rachete au fost efectuate în poligonul Vorkuta din nordul Federației Ruse. Este posibil ca misiunile de patrulare ale aeronavei să fi inclus raioane din Marea Barents și Oceanul Arctic.

Postul de televiziune Zvezda a prezentat un scurt material video referitor la misiune îndeplinită de bombardierul strategic Tu-95MS. Din analiza materialului rezultă faptul că avionul participant la misiune a fost aeronava Veliky Novgorod, cu numărul de bordaj 16 roșu. De asemenea, se poate constata că prima parte a misiunii, de la decolare și până la realimentarea în aer, s-a desfășurat pe timp de noapte.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel