Un avion de vânătoare rusesc de tip Su-27 a interceptat două bombardiere americane B-52H deasupra Mării Baltice

Ionel Copcea |
Data publicării:

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse (CNCA) a anunțat că, pe 25.09.2020, un avion de vânătoare rusesc de tip Su-27 a interceptat două bombardiere strategice americane deasupra Mării Baltice.

Reprezentanții centrului au informat că radarele rusești au descoperit deasupra Mării Baltice două bombardiere B-52H aparținând Forțelor Aeriene ale SUA, care se apropiau de frontierele Federației Ruse.

“Pentru a nu permite încălcarea spațiului aerian rusesc de către avioanele americane, a fost ridicat în aer un avion de vânătoare Su-27 din compunerea forțelor de serviciu pentru apărarea antiaeriană a Flotei din Marea Baltică”, se arată în comunicatul de presă al CNCA.

După cum au precizat reprezentanții acestuia, nu a fost încălcată granița de stat, iar după îndepărtarea avioanelor americane avionul rusesc de vânătoare a revenit pe aerodromul de dislocare.

“Zborul avionului rusesc de vânătoare Su-27 s-a desfășurat în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian internațional”, au concluzionat reprezentanții CNCA.

Pe de altă parte, Ambasada SUA din Riga a informat că două bombardiere strategice americane B-52H Stratofortress au zburat în spațiul aerian leton.

“Două bombardiere B-52 au zburat deasupra Letoniei, demonstrând angajamentul față de aliații noștri din cadrul NATO. Acestea au fost escortate de două avioane de vânătoare italiene de tip Eurofighter”, s-a precizat într-un comunicat de presă al ambasadei.

Zborurile au fost efectuate vineri, 25 septembrie. Bombardierele americane, care sunt capabile să poarte arme nucleare, au decolat de la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie.

După cum s-a anunțat anterior, în prezent, în cadrul bazei britanice sunt dislocate șase bombardiere strategice americane B-52H, care au fost redislocate temporar, pe 22 august, din partea continentală a SUA. În ultimul timp, acestea au efectuat peste 30 de zboruri deasupra Europei, inclusive la frontierele vestice și sudice ale Federației Ruse.

Comentariul autorului: Sursele de monitorizare a aviației de pe Twitter au informat că, pe 25 septembrie, deasupra Europei au zburat patru bombardiere strategice americane B-52H, care au decolat de la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie.

Aeronavele, cu numerele de înregistrare 60-0005, 60-0007, 60-0029 și 60-0044 au întrebuințat indicativele radio LEMAY53, BALOO51, BALOO52 și LEMAY54.

La un moment dat, toate cele patru aeronave se aflau în spațiul aerian al Poloniei, fiind însoțite de mai multe avioane-cisternă și aeronave AWACS.

Probabil, misiunea avioanelor de cercetare americane au vizat Regiunea Kaliningrad și frontierele occidentale ale Republicii Belarus.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel