Ucraina a primit "primul F-16", sub forma unui simulator. Zelenski a doborât în mediul virtual un bombardier Tu-95 rus

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a urcat într-un simulator de zbor, de Ziua Aviației Militare. Sursa Foto: Facebook Volodimir Zelenski.
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a urcat într-un simulator de zbor, de Ziua Aviației Militare. Sursa Foto: Facebook Volodimir Zelenski.

Armata ucraineană și-a exprimat în ultimul an dorința de a primi avioane de luptă F-16, o componentă critică pe care o consideră esențială pentru un contraatac de succes. Cu toate acestea, din cauza limitărilor actuale, Republica Cehă a furnizat în schimb Ucrainei simulatoare de zbor. Această informație a fost transmisă de către purtătorul de cuvânt oficial al biroului președintelui ucrainean, care a detaliat în ce constă transferul acestor echipamente către personalul Forțelor Aeriene Ucrainene.

După cum am putut observa în ultimele câteva luni, statele occidentale nu se grăbesc să transfere avioane de luptă F-16 către Ucraina. Potrivit ultimelor date, Kievul va primi avioanele doar după ce piloții ucraineni vor fi instruiți să le piloteze, iar acest lucru întârzie să se întâmple.

Toate acestea deranjează foarte tare conducerea de la Kiev. În acest context, Republica Cehă a furnizat un prim simulator F-16 pentru Forțele Aeriene ale Ucrainei.



Pe data de 6 august Ucraina sărbătorește Ziua Aviației Militare. La acest eveniment a luat parte și președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a urcat chiar în cabina de pilotaj a unui avion Su-24. Dar principalul moment din cadrul acestei festivități a fost transferul de către Republica Cehă a unui simulator pentru instruirea piloților ucraineni în vederea pilotării avionului de luptă american F-16.

Potrivit biroului de presa de la Kiev, președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski a testat personal simulatorul și chiar a reușit să lovească o tina - în mediul virtual - reprezentată de un bombardier strategic rusesc Tu-95.

Deși detaliile specifice privind tipul de simulatoare de zbor furnizate de Republica Cehă Ucrainei nu au fost dezvăluite, este demn de remarcat faptul că Republica Cehă deține o reputație deosebită pentru tradiția sa în domeniul tehnologiei simulatoarelor de zbor. De fapt, industria cehă de apărare este recunoscută pentru că modernizează și perfecționează în mod constant aceste sisteme.

La începutul lunii iunie, compania cehă Vrgineers, un lider în furnizarea de sisteme de instruire pentru piloți, a donat un simulator reconfigurabil către Forțele Aeriene Ucrainene. Aceste este simulatorul pe care în autoritățile de la Kiev l-au prezentat oficial de Ziua Aviației Militare

Pe baza rezultatelor cercetărilor privind utilizarea VR și a simulatoarelor în formarea piloților, compania Vrgineers consideră că tehnologiile lor pot accelera și îmbunătăți pregătirea piloților de avioane de luptă și elicoptere, reducând în același timp costurile asociate la trecerea de la platformele estice la cele moderne.

Simulatoarele de antrenament Vrgineers sunt dezvoltate în strânsă cooperare cu U.S. Air Force și U.S. Navy, că parte a programului SBIR (Small Business Innovation Research) pentru a accelera pregătirea piloților.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel