U.S. Air Force ar dori să renunţe la 33 de avioane de luptă F-22. Costurile cu modernizarea acestora ar fi prea mari

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Pentagonul a lansat ieri cea mai recentă cerere pentru bugetul apărării, pentru anul fiscal 2023, o finanțare totală de 773 de miliarde de dolari. Bugetul pentru apărare propus pentru anul fiscal 2023 include o serie de evoluții semnificative în ceea ce privește puterea aeriană militară a SUA, susţin analiştii publicaţiei The War Zone.

Cheltuielile Departamentului Apărării (DoD) ar urma să crească cu 4% în anul fiscal 2023, conform unui plan publicat luni de Casă Albă, mult peste ceea ce și-au dorit oficialii administrației Biden anul trecut, dar probabil nu suficient pentru a-i satisface pe republicanii din Congres, susţine publicaţia Defense News.

Oficialii administrației Biden au spus că bugetul de 773 de miliarde de dolari include sume de bani care ar urma să fie alocate ajutorării Ucrainei (să facă faţă agresiunii militare ruse), noi investiții în avioane militare, sisteme nucleare de descurajare și finanțare suficientă pentru a contracara „amenințările persistente, inclusiv cele reprezentate de Coreea de Nord, Iran și organizațiile extremiste.”

Planul total de cheltuieli se traduce printr-o creștere cu peste 30 de miliarde de dolari, sau 4%, față de nivelul adoptat pentru anul fiscal 2022.

 

Existe în continuare un interes major din partea U.S. Air Force de a renunța la aeronave mai vechi

 

În continuare vom face o scurtă trecere în revistă a cheltuielilor militare prevăzute în bugetul pentru apărare al SUA, pentru anul 2023, dedicat forţelor aeriene.

După cum precizează publicaţia The War Zone, bugetul de apărare propus pentru anul fiscal 2023 include o serie de evoluții semnificative în ceea ce privește capabilităţile militare aeriene ale SUA.

Sursa citată precizează că existe în continuare un interes major atât la nivelul Forțelor Aeriene, cât și al Marinei SUA, pentru a se renunța la aeronave mai vechi și chiar la reducerea unor achiziții aflate în curs, în favoarea alocării unor importante sume de bani pentru proiecte militare aflate în derulare.

U.S. Air Force, U.S. Navy, şi U.S. Marine Corps au în vedere, ca parte a bugetului alocat pentru anului 2023, să cumpere în total 61 de avioane de luptă F-35 Joint Strike Fighters, cu 21 de avioane mai puţine decât anul trecut. 

Achiziţia pentru anul 2023 include: 33 de F-35A pentru Forțele Aeriene, 15 F-35B și 4 F-35C pentru U.S Marine Corps și 9 F-35C pentru U.S. Navy.

Forțele aeriene spun că încearcă să încetinească achiziționarea de avioane F-35A până când avioanele în configurația cea mai avansată Block 4 - care este încă în dezvoltare - vor deveni disponibile pentru a fi achiziţionate.

Forțele Aeriene SUA doresc să achiziționeze şi 24 de avioane de luptă F-15EX Eagle II - de două ori mai multe decât au cerut să cumpere în anul fiscal 2022 – iar Congresul a alocat fonduri pentru achiziționarea a 17 Eagle II.

De asemenea, se doreşte o accelerare a achiziţiei de avioane F-15EX, în următorii ani, deoarece intenţiile U.S Air Force vor să renunţare, până în 2026, la toate aeronavele F-15C/D Eagle. 

Doar în anul 2023, Forțele Aeriene vor să scape de 67 de avioane F-15C/D Eagle din cele aproximativ 220 de care încă mai dispune.

 

Renunţarea la unele avioane de luptă F-22

 

Forțele Aeriene încearcă să retragă din serviciu şi 33 de avioane de luptă stealth F-22A Raptor. Acest lucru ar reduce dimensiunea totală a flotei de F-22A de la aproximativ 186 la 153 de aeronave.

Ca parte a acestui demers, publicaţia Air Force Times precizează că sunt luate în calcul avioanele F-22A Raptor (configuraţia/standardul Block 20)  de la Baza Aeriană Tyndall din Florida, care au fost uşor avariate, în anul 2018, la în timpul uraganului Michael.

,,Este prea costisitor să actualizezi avioanele stealth de la statutul lor obișnuit de avioane de antrenament, astfel încât să poată rezista în luptă’’, a declarat generalul american James Peccia, resposabil cu bugetul pentru apărare al U.S Air Force, potrivit Air Force Times.

Forțele Aeriene ale SUA precizează că ar fi nevoie de 1,8 miliarde de dolari în următorii opt ani pentru a aduce acele avioane la cel mai recent standard, fonduri pe care dorește să le aloce în schimb pentru modernizarea F-35A, pentru modernizarea altor F-22A și pentru programele militare aflate în curs şi urmăresc dezvoltarea unei noi generaţii de avioane de luptă, cum ar fi programul Next Generation Air Dominance (NGAD).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel