SUA vor construi un nou avion care îl transportă pe șeful Pentagonului. Avionul ”Apocalipsei” va costa 13 miliarde de dolari

E-4B Nightwatch / Airwolfhound, flickr
E-4B Nightwatch / Airwolfhound, flickr

Forțele aeriene americane au acordat companiei Sierra Nevada Corp un contract de 13 miliarde de dolari pentru a dezvolta un succesor al actualei aeronave E-4B Nightwatch, cunoscut sub numele de „avionul Apocalipsei” datorită capacității sale de a supraviețui unui război nuclear.

Potrivit Reuters, proiectul Survivable Airborne Operations Center (SAOC) este conceput pentru a înlocui aeronava construită în anii 1970, a cărei durată de viață se va încheia la începutul anilor 2030.

Amintim că, în decembrie, Forțele Aeriene ale SUA au eliminat Boeing din competiția privind succesorul actualului avion al Apocalipsei, E-4B Nightwatch.

Lucrările la crearea noii aeronave vor fi efectuate în statele Colorado, Nevada și Ohio, iar finalizarea acestora este așteptată în 2036.

Se remarcă faptul că, pentru a îndeplini cerințele operaționale, sistemul va consta dintr-un avion comercial derivat, îmbunătățit și modificat în conformitate cu cerințele militare.

 

Avionul Apocalipsei (Doomsday plane)

 

Astăzi, „avionul Doomsday” din SUA este E-4B Nightwatch.

Deși este folosit în mod normal pentru transportul Secretarului Apărării al SUA, această aeronavă este proiectată ca un post de comandă mobil capabil să reziste la explozii nucleare și interferențe electromagnetice, permițând liderilor americani să transmită ordine armatei în caz de urgență.

E-4B este, de asemenea, capabil de realimentare în aer și este echipat cu săli de conferințe și briefing, precum și cu echipamente avansate de comunicații.

Forțele Aeriene operează în prezent patru E-4B Nightwatch. Cel puțin unul dintre cele patru avioane este permanent pregătit de funcționare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel