Fostul guvernator al regiunii Cernăuți, ajuns la trupele de grăniceri, în cel mai fierbinte punct de pe front. ”Acesta este cel mai periculos loc pentru soldaţii noştri”

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Fostul guvernator al regiunii Cernăuți, Serhii Osaciuk, a vorbit despre viața de pe front, în calitate de ofițer în trupele de grăniceri ai Ucrainei. 

Într-un interviu acordat Agerpres, Serhii Osaciuk a povestit cum e să te afli într-un dintre cele mai periculoase locuri din lume, în aceste săptămâni.

Trebuie spus că Serhii Osaciuk a fost guvernatorul regiunii Cernăuți timp de aproape 3 ani, până în iulie 2022.

Osaciuk  este unul dintre cei mai apreciaţi istorici ucraineni din regiunea Cernăuţi. Înainte de a deveni guvernator militar, el a fost consulul onorific al Austriei la Cernăuţi. 

Foto: Serhii Osaciuk, martie 2022

El activează în cea mai fierbinte zonă a Ucrainei, care include şi localităţile Bahmut, Toreţk, Lîman sau Vuhledar.

”Mă aflu pe toată linia frontului şi îmi dau seama că acesta este cel mai periculos loc pentru soldaţii noştri, care în fiecare zi trebuie să facă faţă, cu ajutorul armelor, armatei ruse", a adăugat Osaciuk.

"Scopul întregului popor ucrainean, al fiecărui bărbat ucrainean este de a-şi apăra ţara de agresorul rus. Altceva nici nu îmi puteam propune şi sunt mândru că mă aflu astăzi aici, pe linia frontului. Este o graniţă între viaţă şi moarte, între libertate, demnitate şi regimul de închisori al lui Putin. Cu ajutorul acordat de întreaga lume, poporul ucrainean ridică o nouă graniţă, temeinică, a unei Europe libere, democratice şi respinge ocupantul rus şi îl trimite în ţara lui plină de lagăre", a afirmat Osaciuk.

 

De la șefia Regiunii Cernăuți, direct pe front

Fostul guvernator al regiunii Cernăuți, Serhii Osaciuk

Plecat în circumstanțe neclare de la conducerea Administrației Regionale Cernăuți, Osaciuk era deja pe front după doar două săptămâni, fiind repartizat în regiunea Donbas, la trupele de grăniceri.

Media ucraineană relata în vara lui 2022 că, la momentul plecării din funcția de guvernator, planau mai multe suspiciuni privind activitatea lui Osaciuk.

Pe 10 iunie, pe site-ul biroului președintelui Ucrainei a fost publicată o petiție pentru demiterea lui Osaciuk. La 14 iunie, ea avea peste 1.800 de voturi din cele 25.000 necesare, arăta Suspilne.

În decembrie 2022, site-ul local Bukinfo susținea că oamenii legii au percheziţionat apartamentul lui Serhi Osaciuk, publicația insinuând că fostul guvernator ar avea o legătură cu o serie de activități prin care câteva zeci de bărbați au putut părăsi Ucraina deși nu erau exceptați de la mobilizare.

Totuși, trebuie subliniat că informațiile publicației se bazau doar pe ”propriile surse de încredere” și nu au fost confirmate până acum în mod oficial.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel