Serbia își completează flota de MiG-29 din donații din Belarus și Rusia. Două aeronave au ajuns la Belgrad

Eduard Pascu |
Data publicării:

Două avioane de tip MiG-29, donate Serbiei de către Belarus, au fost livrate, pe 17 aprilie, cu un o aeronavă de transport An-124. MiG-urile fac parte dintr-o donație de patru MiG-29 (varianta 9-13) către Serbia.

Pe 25 februarie 2019, cele patru MiG-29 au fost predate oficial ministrului apărării din Serbia, Aleksandar Vulin, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Baza Aeriană Baranovichi din Belarus. Avioanele au rămas însă în Belarus unde au fost modernizate. Primele două au ajuns acum la sârbi.

2. -imagine fara descriere- (serbia_af_mig-29_delivery_41763400.jpg)

Cel mai probabil, MiG-29-urile au fost modernizate la același standard cu aeronavele MiG-29-urile aflate în serviciul Forțelor Aeriene Sârbe transmite revista Scramble Magazine. Durata de viață a aeronavei a fost extinsă la 4.000 de ore de zbor. Primul MiG-29 modernizat a executat primul zbor în ultimul trimestru al anului 2020.

Serbia avea deja zece MiG-29 în dotare, după ce în octombrie 2017 Federația Rusă a donat Belgradului șase MiG-29. Aeronavele au fost supuse ulterior unui proces de mentenanță dirijat de ruși.

În octombrie 2020, ministerul sârb al apărării a declarat că a început ultima fază, Faza III a modernizării celor zece MiG-29 de către specialiștii ruși ai RSK MiG. Această modernizare cuprinde retehnologizarea radarelor existente, precum și îmbunătățirea sistemelor de luptă electronică, recunoaștere radio-tehnică și achiziționarea de arme aer-aer și aer-sol. Toate lucrările sunt efectuate la baza aeriană Batajnica.

„Putem spune oficial că acum avem 14 avioane MiG-29, un număr pe care nu îl puteam visa în 2012, când președintele Vucic a devenit ministru al Apărării. Donația este o dovadă a cât de importante sunt relațiile personale ale președintelui Vucic cu președintele Lukașenko (n.r. - președintele Beralurului)”, declara pe 25 februarie 2019, ministrul sârb al apărării Aleksandar Vulin, în cadrul ceremoniei din Belarus.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel