Șeful Armatei SUA recunoaște că prima rachetă trasă de un F-16 a ajuns în Lacul Huron, după ce a trecut pe lângă ”obiectul zburător”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Șefului Statului Major al SUA, generalul Mark Milley, a declarat marți că prima dintre cele două rachete trase de un avion de luptă F-16 asupra unui obiect neidentificat deasupra Lacului Huron a ratat ținta.

Prima rachetă trasă „a aterizat inofensiv” în apă, înainte ca o a doua rachetă să lovească cu succes ”obiectul”, a declarat Mark Milley, citat de Reuters.

Oficialii de la Pentagon s-au întâlnit cu senatorii pentru un briefing secret cu privire la obiectele doborâte.

Senatorul Lindsey Graham, RS.C., a declarat reporterilor după ce a ieșit din briefing că nu crede că obiectele reprezintă o amenințare.

Milley a spus că armata a făcut toate eforturile pentru a se asigura că loviturile nu pun civilii în pericol. El a mai spus că, în fiecare caz, Pentagonul lucrează pentru a se asigura că spațiul aerian este liber, înainte de a începe o astfel de lovitură.

„Suntem foarte, foarte atenți să ne asigurăm că acele lovituri sunt efectuate de fapt în siguranță”, a spus Milley. „Și aceasta este îndrumarea președintelui. Doborâți-l, dar asigurați-vă că minimizăm daunele colaterale și păstrăm siguranța poporului american.”

Obiectul doborât duminică a fost al treilea în tot atâtea zile care a fost doborât pe cerul nord-american. Casa Albă a spus că obiectele diferă ca mărime și manevrabilitate față de balonul de supraveghere chinez pe care avioanele de luptă americane l-au doborât la începutul acestei luni, dar că altitudinea lor a fost suficient de mică pentru a reprezenta un risc pentru traficul aerian civil.

Condițiile meteorologice și locațiile îndepărtate în care cele trei obiecte au fost doborâte peste Alaska, Canada și Lacul Huron au împiedicat până acum eforturile de recuperare, a declarat luni secretarul Apărării Lloyd Austin reporterilor.

Milley a fost la Bruxelles cu Lloyd Austin pentru a se întâlni cu membrii Grupului de Contact pentru Apărare al Ucrainei privind armele suplimentare și nevoile de apărare pentru Kiev înainte de ofensiva anticipată de primăvară a Rusiei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel