Rusia susține că avioane Su-57 au distrus în premieră ținte în Ucraina, folosindu-se de capacitățile stealth

Ionel Copcea |
Data publicării:
Avioane Su-57 ruse
Avioane Su-57 ruse

Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat, pe 09.06.2022, citând surse militare, că Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au întrebuințat, pentru prima dată, o patrulă de avioane de vânătoare de generația a cincea de tip Su-57 în timpul operației militare speciale din Ucraina.

Cele patru aeronave au fost integrate într-o rețea unică de informații, pentru a distruge apărarea antiaeriană a adversarului.

Interlocutorul agenției a subliniat faptul că interconectarea avioanelor într-un spațiu informațional unic duce la creșterea eficienței identificării și lovirii țintelor. Potrivit declarațiilor acestuia, în timpul misiunii a fost confirmată vizibilitatea redusă pe radare a avioanelor de tip Su-57.

“În cadrul operației militare speciale din Ucraina, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au desfășurat o operațiune de identificare și distrugere a sistemelor de apărare antiaeriană ale adversarului, cu întrebuințarea unei patrule de avioane Su-57. Aeronavele au fost integrate într-o rețea de informații prin intermediul sistemelor de comunicații, de transmitere a datelor, navigație și identificare în timp real”, a menționat sursa.

 

Dacă informația dată de Moscova e reală, rușii au aruncat în luptă cele 5 avioane de serie Su-57 de care dispun

 

Comentariul autorului: La fel ca și în Siria, trupele ruse folosesc conflictul din Ucraina și pentru testarea și verificarea armamentelor și tehnicii militare, în condiții reale de luptă.

Acest lucru este valabil și pentru noile avioane de vânătoare de generația a cincea de tip Su-57. După ce în Siria au fost deplasate în mai multe rânduri prototipuri ale avioanelor de acest tip, în Ucraina sunt întrebuințate primele avioane din producția de serie livrate la trupe. În prezent, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse dispun de cinci avioane Su-57, din care ultimele două au fost predate beneficiarului chiar la sfârșitul lunii mai 2022.

Inițial, primele trei avioane de acest tip au fost folosite în Ucraina în mod individual și numai în afara zonelor de funcționare a mijloacelor de apărare antiaeriană. Probabil, ulterior, partea rusă a trecut la utilizarea acestora în diverse formații, respectiv celulă (două aeronave) și patrulă (trei sau patru aparate de zbor).

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel