Rusia exersează respingerea unui atac aerian în Regiunea Kaliningrad

Ionel Copcea |
Data publicării:

Șeful Departamentului asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB), Roman Martov, a anunțat că, pe 15.02.2021, în cadrul unui exercițiu desfășurat în Regiunea Kaliningrad, echipaje ale avioanelor de vânătoare de tip Su-27 din compunerea Aviației navale a flotei au exersat lansări de rachete asupra mijloacelor aeriene care au simulat încălcarea graniței de stat a Federației Ruse. 

“Echipajele avioanelor Su-27 au îndeplinit misiuni de interceptare a avioanelor care au simulat încălcarea graniței de stat a Regiunii Kaliningrad și au efectuat lansări de rachete asupra unor ținte care au imitate rachetele de croazieră și bombardierele strategice ale adversarului convențional. În total, la exercițiu au participat peste 100 de militari și peste 10 avioane de vânătoare de tip Su-27”, a precizat Martov, într-un comunicat de presă preluat de agenția Tass.

Potrivit declarațiilor sale, în timpul exercițiului tactic de zbor, piloții avioanelor de vânătoare și personalul tehnic de la sol au pregătit aeronavele pentru decolare și au desfășurat activități de scoatere a acestora de sub atacul adversarului și de redislocare pe aerodromuri de rezervă.

Pe timpul etapei de la sol, personalul tehnic și specialiștii în protecție RCB (de radiații, chimică și biologică) au îndeplinit procedurile de asigurare a aterizării avioanelor de vânătoare pe un aerodrom infectat.

Comentariul autorului: Avioanele de vânătoare de tip Su-27 participante la exercițiu aparțin Regimentului 689 Aviație de Vânătoare - Chkalovsk din cadrul Aviație navale a FRMB. Regimentul include două escadrile de aviație, dotate cu avioane Su-27 în diferite versiuni. În perspectivă, acesta va primi în înzestrare avioane de vânătoare noi de tip Su-35S.

Exercițiul din Regiunea Kaliningrad s-a desfășurat pe fondul creșterii temerilor Kremlinului că intensificarea misiunilor NATO în zona baltică ar crea un context favorabil declanșării unor acțiuni ostile asupra enclavei Kaliningrad.  

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel