Producerea de avioane fără pilot la Craiova. Ce spune ministrul Fifor

Elena Badea / 31 mai 2018 / 21:51
avion
avion

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) studiază posibilitatea de a produce la Craiova avioane fără pilot.

Potrivit ministrului Mihai Fifor, fabrica de avioane craioveană va moderniza, de asemenea, aeronavele Şoim, care vor deveni avioane-şcoală pentru piloţii de pe aparatele F16.

"Fabrica de avioane de la Craiova are două posibilităţi: cea clară şi fără nicio urmă de dubiu este modernizarea celor 21 de aeronave Şoim, practic, acesta redevine avionul-şcoală pentru F16, un avion extrem de performant şi a doua - studiem foarte atent posibilitatea ca la Craiova să putem să dezvoltăm programul UAV, adică aparatele acestea fără pilot, un echipament extrem de necesar pentru Armata Română", a afirmat oficialul MApN.

Mihai Fifor a dat asigurări că societatea Aerostar Bacău va asigura mentenanţa pentru avioanele F16 din dotarea Armatei Române, însă susţine că este posibil ca firma băcăuană să asigure servicii şi pentru aparatele de zbor F16 ale Croaţiei. Mihai

Fifor a subliniat că intenţia României este ca din banii alocaţi înzestrării Armatei 'să întoarcem cât mai mult în industria română de apărare'.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy