Polonia și-a redislocat avioanele MiG-29 la o bază aeriană din apropierea regiunii Kaliningrad

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Avioane MiG-29 poloneze
Avioane MiG-29 poloneze

Polonia și-a redislocat cele 22 de avioane sovietice de vânătoare de tip MiG-29 la o bază aeriană aflată la numai 60 de kilometri de enclava rusă Kaliningrad. Deocamdată, conducerea Forțelor Aeriene poloneze nu a comentat această măsură.

Polonia și-a concentrat toate avioanele de vânătoare MiG-29 de fabricație sovietică disponibile într-un singur loc, transferându-le la baza aeriană Malbork, lângă frontiera cu regiunea rusă Kaliningrad. Anterior, aceste aeronave aveau sediul în zona orașului Minsk-Mazowiecki, lângă Varșovia.

Până în prezent, nu există o informare oficială de la Ministerul Apărării al Polniei cu privire la acest fapt. Anumite surse au sugerat că reprezentanții Forțelor Aeriene poloneze “le fac loc” avioanelor americane F-35A, care vor începe să intre în serviciul de luptă în viitorul apropiat.

De asemenea, este posibil ca avioanele de vânătoare sud-coreene FA-50, a căror sosire este, de asemenea, așteptată în viitorul apropiat, să fie dislocate în Minsk-Mazowiecki.

Având în vedere faptul că la Varșovia există planuri de a înlocui toată tehnica provenită din Uniunea Sovietică cu modele occidentale, în luna martie a acestui an, Polonia s-a oferit să transfere toate cele 22 de avioane de vânătoare MiG-29 în Ucraina, pentru “a contracara agresiunea rusă”.

Cu toate acestea, propunerea poloneză a fost făcută în așa fel încât transferul să fie pus în responsabilitatea Statelor Unite, respectiv transferul avioanelor să nu fie direct în Ucraina, ci către guvernul SUA.

Statele Unite au refuzat deocamdată să sprijine Ucraina la acest nivel Ministerul polonez de Externe a anunțat într-un comunicat de presă că aeronavele ar trebui trimise în Germania, la baza aeriană Ramstein, pentru a se decide soarta lor viitoare.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel