Polonia va achiziționa două loturi de avioane de vânătoare de tip F-35

S.I. Catalin / 20 mai 2019 / 19:03

Ministrul Adjunct al Apărării din Polonia, Wojciech Skurkiewicz, a dezvăluit planurile țării sale de a achiziționa două loturi de avioane de vânătoare americane de tip F-35, potrivit Uawire.org.

Potrivit acestuia, primul avion de acest tip va intra în serviciul armatei poloneze până în anul 2026. Ministrul s-a referit la această decizie ca la un punct de cotitură, de importanță crucială pentru Forțele Aeriene Poloneze. "Este vorba de o decizie crucială care va duce Forțele Aeriene la un nivel mai înalt.

Preşedintele polonez Andrzej Duda va întreprinde pe data de 12 iunie o vizită la Washington, unde se va întâlni cu preşedintele american Donald Trump, o situaţie dealtfel oportună pentru o discuţie privind un acord de vânzare a avioanelor F-35 din Statele Unite către Polonia.

Prima escadrilă de aeronave F-35 va fi achiziționat până în 2026, iar al doilea escadron după 2026", conform Agenției de știri PAP care l-a citat pe Ministrul Adjunct. Militarii polonezi intenționează, de asemenea, să cumpere un lot de 32 de elicoptere de atac până în 2026.

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat, pe 17/04/2019, că Polonia dorește să renunţe la loturile de avioane sovietice (Su-22 şi MiG 29) și să cumpere echipamente şi tehnica militară de ultima generaţie în special avioane americane de generaţia V, F-35

Polonezii au anunţat la începutul acestui an că vor să achiziţioneze 32 de aparate de generaţia V ce vor înlocui vechile avioane Su-22 şi MiG-29, ce urmează să fie scoase din serviciu în urmatorii ani.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy