Polonia va achiziționa două loturi de avioane de vânătoare de tip F-35

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul Adjunct al Apărării din Polonia, Wojciech Skurkiewicz, a dezvăluit planurile țării sale de a achiziționa două loturi de avioane de vânătoare americane de tip F-35, potrivit Uawire.org.

Potrivit acestuia, primul avion de acest tip va intra în serviciul armatei poloneze până în anul 2026. Ministrul s-a referit la această decizie ca la un punct de cotitură, de importanță crucială pentru Forțele Aeriene Poloneze. "Este vorba de o decizie crucială care va duce Forțele Aeriene la un nivel mai înalt.

Preşedintele polonez Andrzej Duda va întreprinde pe data de 12 iunie o vizită la Washington, unde se va întâlni cu preşedintele american Donald Trump, o situaţie dealtfel oportună pentru o discuţie privind un acord de vânzare a avioanelor F-35 din Statele Unite către Polonia.

Prima escadrilă de aeronave F-35 va fi achiziționat până în 2026, iar al doilea escadron după 2026", conform Agenției de știri PAP care l-a citat pe Ministrul Adjunct. Militarii polonezi intenționează, de asemenea, să cumpere un lot de 32 de elicoptere de atac până în 2026.

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat, pe 17/04/2019, că Polonia dorește să renunţe la loturile de avioane sovietice (Su-22 şi MiG 29) și să cumpere echipamente şi tehnica militară de ultima generaţie în special avioane americane de generaţia V, F-35

Polonezii au anunţat la începutul acestui an că vor să achiziţioneze 32 de aparate de generaţia V ce vor înlocui vechile avioane Su-22 şi MiG-29, ce urmează să fie scoase din serviciu în urmatorii ani.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel