Piloții ucraineni ar putea încheia perioada de pregătire în SUA în trei luni, dar nu va fi suficient pentru operarea F-16

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Primul grup de piloți ar putea fi antrenat pe avioane de vânătoare F-16 în Statele Unite până la sfârșitul anului, dar vor putea efectua misiuni de luptă mai târziu, a precizat comandantul Gărzii Naționale Aeriene a SUA, general-locotenentul Michael Lo, citat de AP.

Piloții ucraineni sunt așteptați să sosească la Baza Aeriană Morris din Tucson, Arizona, până în octombrie. Piloții sunt în prezent supuși unor teste de limbă engleză și, în funcție de cunoștințele lor și de experiența anterioară în domeniul avioanelor de luptă, ar putea finaliza pregătirea în SUA în trei luni, a declarat Michael Lo.

"De îndată ce li se va da undă verde, ei vor veni și vor începe imediat antrenamentul", a spus Lo.

Pentru a respecta termenul scurt de pregătire, oficialii militari americani de la Baza Aeriană Morris vor reprograma probabil unele angajamente internaționale de pregătire a piloților pentru a acorda prioritate Ucrainei, a spus el.

Associated Press adaugă că, după ce își vor încheia pregătirea în SUA, ucrainenii vor trebui să se întoarcă în Europa pentru o pregătire suplimentară la standarde NATO.

NATO îi instruiesc, de asemenea, pe ucraineni în domeniul întreținerii aeronavelor, iar acest lucru trebuie să fie finalizat înainte ca avioanele F-16 să poată efectua misiunii de luptă. Generalul Michael Lo nu a putut estima cât timp va dura pregătirea suplimentară.

Potrivit lui Lo, Forțele Aeriene ale Gărzii Naționale au întocmit un program de trei luni bazat pe pregătirea pe care piloții ucraineni au primit-o pe F-15C.

Lo a precizat că o perioadă de nouă luni este necesar pentru că piloții care nu au experiență anterioară de zbor pe avioane de luptă să învețe să piloteze F-16.

La începutul lunii septembrie, fostul ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Reznikov, a declarat că Forțele Aeriene Ucrainene vor avea F-16 pentru a fi folosite pe front în primăvara anului 2024. Conducerea militară ucraineană se așteaptă ca Forțele Aeriene Ucrainene să poată folosi F-16 pe câmpul de luptă în această iarnă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel