Pentagonul a selectat rachetele Rafael Spike pentru viitoarele elicoptere AH-64 Apache

Eduard Pascu |
Data publicării:

US Army a stabilit ca prioritate achiziția de rachete Rafael Spike în al patrulea trimestru al anului 2022.

Planurile de a achiziționa o muniție de precizie cu rază lungă de acțiune pentru viitoarea flotă de elicoptere ale US Army sunt în lucru de câțiva ani, iar serviciul a ales deja racheta companiei israeliene Rafael Spike ca soluție intermediară pentru fi folosită atât pe flota actuală, cât și din cea viitoare, de elicoptere de atac AH-64 Apache, transmite Defense News.

Racheta Spike are o autonomie de 30 de kilometri, astfel încât produsele concurenților vor trebui să depășească această rază de acțiune.

Munițiile cu rază lungă de acțiune pentru viitoarele elicoptere vor fi esențiale pentru a putea lovi pozițiile defensive adverse din afara razei de detectare a inamicului.

US Army are în vedere o nouă flotă de elicoptere pentru începutul anilor 2030, achiziționând atât elicoptere cu echipaj, cât și avioane fără pilot, care pot lansa muniții de precizie cu rază lungă de acțiune care vor fi conectate în rețea pe câmpul de luptă folosind un sistem digital comun.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel