Pe fondul unor presupuse pregătiri ale Rusiei pentru războiul nuclear, în SUA s-a desfășurat un exercițiu al Triadei nucleare

Ionel Copcea |
Data publicării:

Recent, în cadrul pregătirilor pentru parada aeriană din 09 mai de la Moscova, a fost semnalată prezența unui punct de comandă aerian de tip Il-80, care este destinat pentru evacuarea conducerii militare a statului într-o perioadă de amenințare și controlul simultan al Forțelor Armate într-un conflict, inclusiv un război nuclear la scară largă.

În presa occidentală, acest fapt a alimentat speculațiile potrivit cărora Rusia se pregătește pentru un conflict nuclear.

Ca urmare, potrivit canalului rusesc de Telegram “Linia operativă”, pe 11.05.2022, începând cu ora 16.00, Pentagonul a desfășurat un antrenament practic al Triadei nucleare. La acesta au participat puncte de conducere terestre, centrul aerian național de conducere E-4B, cel puțin șase avioane de retranslație E-6B Mercury, care au îndeplinit misiuni în partea continentală, coastele de est și de vest al Statelor Unite și în Golful Mexic, bombardiere strategice B-52H și B-2A, avioane-cisternă KC-135, submarine strategice și echipaje ale instalațiilor de lansare a rachetelor balistice intercontinentale Minuteman III.

După cum a informat sursa rusească, scopul antrenamentului a constat în “verificarea fiabilității planurilor de a lovi Rusia și de a respinge un atac de răspuns asupra teritoriului SUA”.

Comentariul autorului: Cu toate că, în ultima perioadă, atât în Rusia, cât și în SUA au fost făcute mai multe declarații amenințătoare și chiar au fost luate unele măsuri de activare și antrenare a Forțelor Nucleare Strategice, cel puțin deocamdată, pericolul unui război nuclear nu există.

În ceea ce privește partea rusă, trebuie precizat faptul că, cu puțin timp înaintea declanșării invaziei militare în Ucraina, pe 19 februarie, a fost executat exercițiul Grom-2022 al Forțelor de Descurajare Strategică.

De asemenea, pe 27 februarie, președintele Vladimir Putin a ordonat trecerea Forțelor de Descurajare ale armatei ruse într-un regim special de alertă, din cauza “declarațiilor agresive ale unor lideri NATO”.

Însă, toate aceste mișcări au fost numai încercări de afișare a forței, pentru a descuraja reacții și acțiuni ale Occidentului, care să vizeze Rusia, pe timpul pregătirii și desfășurării “operației militare speciale” din Ucraina. 

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel