Ministrul german al apărării: Nu vom livra avioane de luptă germane Ucrainei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
avion german Tornado
avion german Tornado

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a respins vineri posibilitatea livrării de avioane de luptă germane Ucrainei, în cursul reuniunii aliaţilor occidentali desfăşurate la baza aeriană americană de la Ramstein (Germania), a precizat DPA.

Germania poate totuşi furniza piloţilor ucraineni aeronave pe care să le poată opera prompt şi cărora să le poată asigura service pe plan local, a menţionat Pistorius, în timpul convorbirilor axate pe coordonarea livrărilor de arme către Ucraina.

,,Nu e ca şi cum ai schimba o maşină de închiriat cu alta'', a adăugat el, referindu-se la diferenţele dintre avioanele de luptă ale celor două ţări. Aeronavele germane Tornado şi Eurofighter au capacităţi diferite de cele necesare în Ucraina, a precizat ministrul german.

"Piloții ucraineni sunt ajutați, în primul rând, de avioane pe care le pot folosi rapid, care pot fi întreținute într-un loc unde tehnologia este cunoscută", a spus Pistorius, referindu-se la avioanele de luptă sovietice MiG-29 pe care Polonia și Slovacia le-au predat deja Ucrainei.

"Fiecare aeronavă adăugată acum crește provocările pentru pregătirea sau modernizarea piloților. Nu poți trece pur și simplu de la un sistem la altul", a adăugat el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel