MiG-21 LanceR al ROAF, al treilea episod deasupra Mării Negre cu o aeronavă a Rusiei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

NATO a anunțat azi că o aeronavă neidentificată s-a apropiat către spațiul aerian al Alianței.

Incidentul a avut loc deasupra Mării Negre, când radarele au surprins o aeronavă neidentificată care zbura în spațiul aerian internațional și care se îndrepta spre spațiul aerian NATO.

Potrivit Alianței, de la Centrul de Operaţii Aeriene al NATO de la Torejon din Spania au fost trimise aeronave ale României, Bulgariei și Turciei pentru identificare. Se pare că a fost vorba de o aeronavă de patrulare maritimă a Federației Ruse.

Sursa citată precizează că avionul rus nu a intrat în spațiul aerian al Alianței.

Nu se precizează ce avioane au fost trimise pentru indetificare de la Centrul din Torejon, dar NATO a lăsat să se înțeleagă că e vorba despre MiG-21 LanceR al Forțelor Aeriene Române, MiG-29 ale Bulgariei și F-16 ale Turciei.

Alianța Nord-Atlantică a postat în comunicat fotografiile celor trei aeronave aflate sub comanda NATO.

 

Episodul trei dintre un MiG-21 al României și aeronavele Federației Ruse

 

Acesta este al treilea episod în care MiG-urile noastre sunt ridicate, în decurs de aproape trei luni.

Pe data de 23 iulie două aeronave MiG-21 LanceR au interceptat desupra Mării Negre, în spațiul aerian internațional, patru aeronave ale Federației Ruse.

Se pare că atunci a fost vorba despre două aeronave Tupolev-22 și două Su-27. Informația a fost confirmată la vremea respectivă de colonelul Constantin Spânu, directorul de comunicare al MApN.

Un alt incident a avut loc pe 20 mai, când două bombardiere strategice cu rază lungă de acțiune Tu-22M3, aparținând Forțelor Aeriene Ruse, şi-au făcut simţită prezenţa în spaţiul aerian al Mării Negre, dar au fost interceptate de mai multe aeronave de luptă, printre acestea fiind şi două MiG-21 ale Forţelor Aeriene Române. La fel precum azi, și atunci avioanele rusești au fost interceptate de aeronave ale Forţelor Aeriene din România, Bulgaria şi Turcia.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel