Merkel: Există motive strategice ca statele din Balcanii de Vest să devină membre ale UE

DefenseRomania Team |
Data publicării:
O hartă a Balcanilor, privind integrarea în UE și NATO, în 2018. Sursă foto: Geopolitical Intelligence Services - www.GISreportsonline.com
O hartă a Balcanilor, privind integrarea în UE și NATO, în 2018. Sursă foto: Geopolitical Intelligence Services - www.GISreportsonline.com

Cancelarul german Angela Merkel şi-a exprimat luni convingerea că cele şase ţări din Balcanii de Vest vor deveni membre ale Uniunii Europene din motive strategice, relatează Reuters.

"Este în interesul Uniunii Europene ca acest proces să avanseze", a declarat Merkel presei după o conferinţă virtuală privind Balcanii de Vest, făcând aluzie la influenţa Rusiei şi Chinei în regiune, dar fără a le numi.

Cooperarea regională mai puternică promovată începând din 2014 dă roade deja, a mai spus Merkel, oferind ca exemplu acordul privind eliminarea tarifelor de roaming, intrat recent în vigoare.

La conferinţă au participat premierii din Serbia, Albania, Macedonia de Nord, Bosnia-Herţegovina, Muntenegru şi Kosovo, precum şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Citeşte şi: Spațiul ex-iugoslav în procesul de aderare la Uniunea Europeană

"Prioritatea noastră este să accelerăm agenda extinderii în regiune şi să ne sprijinim partenerii din Balcanii de Vest în munca lor de a realiza reformele necesare pentru a avansa pe drumul european", a declarat Ursula von der Leyen, potrivit Agerpres.

În cadrul aceleiaşi conferinţe video, preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a exprimat "foarte clar" sprijinul pentru perspectiva ca cele şase state să adere la UE, a subliniat Merkel.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel