Japonia se ține de promisiune: Acord uriaș cu SUA pentru a achiziția de rachete Tomahawk

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Ministrul japonez al Apărării, Yasukazu Hamada, a anunțat intenția guvernului țării sale de a încheia un contract major cu Statele Unite pentru achiziționarea unui pachet de rachete Tomahawk în cursul anului curent.

"Intenționăm să încheiem un contract de cumpărare în masă", a fost citat ministrul Hamada de agenția de presă Kyodo, fără a preciza un număr anume.

Agenția Kyodo a relatat, citând surse anonime, că Japonia intenționează să achiziționeze aproximativ 500 de rachete Tomahawk în anul fiscal 2023.

Pe 16 decembrie, guvernul japonez a aprobat o nouă strategie națională de apărare, care este un document cheie al politicii de apărare.

Această strategie prevede dreptul țării de a efectua contralovituri asupra țintelor situate pe teritoriul potențialului inamic și de a crește cheltuielile de apărare ale țării până la 2% din PIB până în 2027.

În contextul dezvoltării capacităților de contraatac, Japonia intenționează să mărească raza de acțiune a "rachetelor disponibile" și să achiziționeze rachete de croazieră Tomahawk din Statele Unite.

Ministrul japonez al Apărării a vizitat Statele Unite în septembrie, într-o misiune menită să consolideze cooperarea militară dintre cele două părți.

În timpul vizitei, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a afirmat dorința țării sale de a consolida cooperarea militară cu Japonia, descriind alianța celor două țări drept o "piatră de temelie" în asigurarea securității regiunii Indo-Pacific.

Tokyo și Taipeiul au condamnat în august manevrele chineze care au ajuns la granițele lor, așa cum a sugerat la acea vreme Ministerul japonez al Apărării că rachetele lansate de armata chineză au survolat Taiwanul și au aterizat pentru prima dată în Zona Economică Exclusivă a Japoniei.

Manevrele chineze au venit ca răspuns la o vizită a președintelui Camerei SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan la începutul lunii august.

Versiunea Tomahawk lansată de pe nave, care poate zbura mai mult de 1.000 de kilometri, ar avea suficientă rază de acțiune pentru a atinge ținte din interiorul Chinei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel