IAI și IAR Brașov intră puternic în competiția pentru înzestrarea României cu UAV-uri: Drone Heron, fabricate în România la Brașov

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Tactical Heron, sursă foto: IAI
Tactical Heron, sursă foto: IAI

Israel Aerospace Industries (IAI) a semnat un acord de cooperare cu compania română de apărare IAR-Brasov pentru producția de aeronave fără pilot (UAV). Acordul de cooperare le va permite celor două companii să ofere în România soluții UAV avansate, bazate pe platforma Tactical Heron de la IAI.

Potrivit unui comunicat emis de IAI către DefenseRomania, în baza acordului, sistemele UAV vor fi fabricate în Brașov, România. De asemenea, IAI va înființa în România o academie pentru formarea operatorilor și a tehnicienilor pentru sistemele UAV.

2. Tactical H... (theron-2_35983700.jpg)

Tactical Heron, sursă foto: IAI

Tactical Heron este un UAV conceput pentru misiuni tactice pe câmpul de luptă și servește în principal forțele terestre. UAV-ul poate efectua mai multe misiuni cu diferite sarcini utile și include cele mai avansate tehnologii pe care IAI le poate oferi. Acest model face parte din familia UAV a IAI și este proiectat pe baza cunoștințelor extinse în domeniu ale companiei și acumnulate pe parcursul a aproape 50 de ani.

 

Acord de cooperare între IAI și IAR Brașov pentru dorne Heron

 

Acordul de cooperare se bazează pe experiența vastă atât a IAI, cât și a IAR-Brasov în activități de proiectare, fabricare, asamblare și testare, pentru a dezvolta cel mai avansat model UAV Tactical Heron.

În urma unui transfer de cunoștințe, proiectarea, producția componentelor și integrarea, asamblarea și întreținerea acestora vor fi toate realizate în România. De la construcția și asamblarea componentelor, până la pregătirea personalului, modernizarea și întreținerea aeronavelor, inginerii și experții români vor conduce procesul de dezvoltare a UAV-urilor.

3. Tactical H... (theron-1_28106200.png)

Tactical Heron, sursă foto: IAI

Moshe Levy, vicepreședinte executiv și director general al diviziei de avioane militare la IAI: „Sunt încântat să asist la semnarea acordului cu IAR-Brașov, una dintre companiile lider din România. Asistăm la o tendință globală în creștere a „Make In”, în care țările preferă să producă singure în loc să importe. IAI se aliniază acestei politici și colaborează cu companii locale din întreaga lume, în acest caz România, o țară importantă către care IAI se străduiește să furnizeze în continuare cele mai bune sisteme UAV din lume.”

Director general al IAR-Brasov, gral-lt. (r) Laurian Anastasof: „IAI este un nume important și de renume internațional în domeniul aerospațial și al apărării. Semnarea acestui acord de cooperare între IAR-Brașov și IAI reprezintă o recunoaștere importantă din partea partenerilor noștri a valorii și expertizei noastre. Specialiștii noștri au vizitat recent fabrica IAI din Malat și suntem încrezători că acordul dintre IAR și IAI va genera valoare pentru ambele părți. Producția la IAR Brașov a unor UAV-uri precum Tactical Heron, care încorporează cele mai noi tehnologii la nivel mondial, va fi un plus major pentru afacerile companiei noastre și pentru imaginea și reputația industriei românești de apărare în general.”

 

Despre dronele Tactical Heron 

 

4. Tactical H... (theron-3_88745800.jpg)

Tactical Heron, sursă foto: IAI

Tactical Heron este un UAV tactic avansat și inovator, lider în industrie, cu capacități de performanță foarte dezvoltate.

Potrivit sursei citate, Heron se mândrește cu una dintre cele mai înalte clasificări în materie de siguranță și fiabilitate a zborului din lume și este capabil să opereze în condiții meteorologice extreme. În plus, are un motor de ultimă generație, licențiat și cu capacități demonstrate, ce permite atingerea unei altitudini maxime de zbor de 7.300 de metri, o viteză de 120 de noduri și o sarcină utilă de 180 de kilograme.

Acest UAV poate transporta simultan mai multe sarcini utile și este echipat cu cei mai buni senzori IAI. Tactical Heron îndeplinește standardele și reglementările acceptate la nivel mondial, precum și cerințele STANAG 4671 NATO.

Israel Aerospace Industries are cunoștințe și experiență vaste în domeniul UAV-urilor, acumulate pe parcursul a aproape 50 de ani de activitate, care se ridică la aproape 2 milioane de ore de zbor și peste 50 de clienți operaționali în întreaga lume. Acestea fac parte din ADN-ul IAI ca punct central la nivel național și global al expertizei tehnologice în domeniul apărării aeriene, radarelor, sateliților, aeronavelor controlate de la distanță, zborului și ciberneticii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel