Germania își va retrage sistemul Patriot, staționat temporar în Polonia

Lansatoare Patriot / foto: Bundeswehr, via twitter (oleksireznikov)
Lansatoare Patriot / foto: Bundeswehr, via twitter (oleksireznikov)

Militarii germani vor începe redislocarea sistemul Patriot săptămâna viitoare.

Ministerul german al Apărării urmează să retragă trei unități de apărare aeriană Patriot care au fost desfășurate în Polonia în urmă cu aproape un an, a anunțat miercuri ministerul apărării de la Berlin.

Este vorba de o mișcare deja planificată, iar militarii germani vor finaliza operațiunile vineri, iar de săptămâna viitoare vor începe retragerea elementelor sistemului Patriot din Polonia, arată Reuters.

Aproximativ 300 de militari germani au avut sediul în orașul polonez Zamosc, la aproximativ 50 km de granița cu Ucraina, fiind dislocați de la începutul anului pentru a proteja orașul din sud ul Poloniei și legătura sa feroviară crucială cu Ucraina.

Decizia pentru desfăşurarea sistemului Patriot suplimentar în Plonia a fost determinată de o rachetă ucraineană rătăcită care a lovit satul polonez Przewodow din regiune în noiembrie anul trecut, într-un incident care a stârnit temeri că războiul din Ucraina se va răspândi peste graniţă.

Ministerul german a declarat în august că este puțin probabil ca desfășurarea să se extindă dincolo de sfârșitul acestui an, deoarece elementele sistemului Patriot fie ar fi necesare pentru a fi utilizate de Forța de Reacție Rapidă a NATO în 2024, fie ar trebui să intre în mentenanță.

„Sunt foarte bucuros de primirea prietenoasă pe care soldații noștri din Zamosc au primit-o de armata poloneză și de oamenii care locuiesc acolo”, a declarat ministrul german al apărării, Boris Pistorius.

Relațiile dintre Germania și partidul naționalist de guvernământ Lege și Justiție (PiS) din Polonia au fost tensionate pe o serie de subiecte - de la livrările de arme la Kiev până la un acord privind migrația UE respins de Varșovia.

Polonia pare să se îndrepte către o schimbare de guvern după alegerile din 15 octombrie în care PiS a câștigat cele mai multe locuri în camera inferioară a parlamentului, dar nu a ajuns la majoritatea. Toate celelalte partide au exclus formarea unei coaliții cu aceasta.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel