Având depozitele golite de livrările în Ucraina, Germania vrea să cumpere obuziere PzH 2000 și tancuri Leopard 2 A7V

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Germania intenționează să achiziționeze până la 28 de obuziere autopropulsate pentru a înlocui armele transportate în Ucraina din stocurile armatei anul trecut, potrivit unui proiect de buget văzut de Reuters luni.

Armele grele de artilerie, cum ar fi obuzierele, percepute mult timp ca arme care nu-și mai găsesc locul în războiul modern, de către experții militari, au revenit în planurile strategilor militari, pe măsură ce Ucraina încearcă să respingă invazia rusă. Obuzierele s-au dovedit până acum a fi o armă extrem de eficace.

Foto: Obuzier autopropulsat PzH 2000

Guvernul de la Berlin a furnizat Kievului 14 obuziere și inițial intenționa, abia la vară, să ceară parlamentului  un vot pentru înlocuirea lor. Ministrul Apărării, Boris Pistorius, a grăbit  această mișcare, după mai multe critici conform cărora completarea echipamentelor militare germane merge mult prea încet.

Potrivit proiectului de buget, Ministerul Apărării își propune să procure cel puțin 10 obuziere pentru aproximativ 180 de milioane de euro de la producătorul german de arme Krauss-Maffei Wegmann (KMW) și să își manifeste opțiunea de cupărare pentru achiziționarea altor 18 piese de artilerie.

Documentul arată că ministerul intenționează să declanșeze în curând procedura de achiziție a 12 obuziere suplimentare pentru a înlocui toate sistemele predate Ucrainei și, de asemenea, pentru a compensa piesele de schimb, furnizate Kievului.

Obuzierul Panzerhaubitze (PzH) 2000 este una dintre cele mai puternice arme de artilerie din inventarele Bundeswehr (armata germană). Poate lovi ținte la o distanță de 30 de kilometri (18,6 mile) cu muniție standard și la o distanță de până la 100 de kilometri cu tipuri avansate de muniție, scrie Reuters.

 

Negocieri pentru Leopard 2 A7V 

Tanc german Leopard 2A7+.Sursa Foto: Krauss-Maffei Wegmann (KMW).

Odată cu transferul celor 18 tancuri Leopard 2 în Ucraina, devine tot mai clar că Bundeswer trebuie să primească cât mai rapid cel mai recent model de Leopard 2 – Leopard 2A7V.

„Negocierile cu Krauss-Maffei Wegmann [KMW] sunt într-un stadiu avansat. Comandăm tancuri noi Leopard 2. Vorbim despre A7, cel mai recent model”, a spus Marie-Agnès Strack-Zimmermann, președintele Comisiei de Apărare de la Bundestag, care nu a precizat numărul de tancuri comandate, se arată în media germană.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel